Wij doen écht wat we beloven
Christophe Maes,
Olivier Maes
& Niels Vermeers
Messiaen

Wij doen écht wat we beloven

Profiel - Messiaen

‘What you see, is what you get’: die no-nonsense-aanpak kunnen klanten van Messiaen oprecht waarderen. De spin-off van Group Maes pakt elke bouw- en renovatie-uitdaging uiterst professioneel en met de grootste transparantie aan. Door de prima resultaten kloppen b2b-klanten graag opnieuw bij hen aan voor andere projecten. “Ons werk begint waar anderen afhaken”, verduidelijkt oprichter Christophe Maes.

Als dochteronderneming van de bekende Gentse bouw- en vastgoedgroep Maes, voerde Messiaen al dertig jaar bouwtechnisch onderhoud, bouw- en renovatiewerken uit voor het moederbedrijf. Tien jaar geleden en onder leiding van Christophe Maes, werd Messiaen een volledig zelfstandige entiteit die nu 98% van de omzet haalt uit projecten voor derden.

Ontzorging

“Dat danken we aan onze reputatie van ‘problem solvers’,” legt Christophe Maes uit. “Voor alle b2b-realisaties waarvoor wij het vertrouwen krijgen, gaan we onze klant volledig ontzorgen in een totaalproject. Dat begint bij het technisch onderhoud van gebouwen – waarbij wij het patrimonium van ondernemingen in optimale conditie houden – en krijgt een verlengstuk in volledige ‘remodelling’ van panden.”  

Daarbij huldigt het tienkoppige team steevast een volledig transparante aanpak. “Van bij de eerste besprekingen gaan we actief meedenken met de klant. Op basis van zijn behoeften en het beschikbare budget, komen we met een offerte die exact uitlegt wat we gaan doen en wat de kostprijs is. Omzet is voor ons niet zaligmakend, het resultaat wel.”

Door de eigen afdeling metaalconstructie, die hoofdzakelijk bedoeld is voor en ter versterking van Messiaen zelf, is de onderneming op dat vlak onafhankelijk van derden en heeft het een merkelijk snellere doorlooptijd voor projecten waarbij bijvoorbeeld de gevel van een retailpand een prachtige, nieuwe uitstraling krijgt.

Ingangsexamen

De ervaren medewerkers en zorgvuldig gescreende onderaannemers weten wat het is om werken uit te voeren terwijl de exploitatie van de klant gewoon verder gaat. “Bij de uitgewerkte timing is dé prioriteit het respecteren van de afgesproken opleverdatum. Zeker bij complexere kleine en middelgrote projecten komt onze toegevoegde waarde nog extra uit de verf. Om te zien of we ons écht aan onze beloftes houden, laten klanten ons vaak eerst een ingangsexamen doen, in de vorm van een uitdagend klusje waar anderen zich vaak al de tanden op hebben stukgebeten. Door daarin te excelleren, bouwen we een sterke vertrouwensband op die zich weerspiegelt in terugkerende en grotere opdrachten.”

Messiaen
Industrieweg 160
9030 Gent
T. 09 274 00 80
info@messiaen.pro
www.messiaen.pro

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels