Alles in huis om van uw feest een succes te maken
Mathias De Coster
& Jolien Vanderper
Decoster

Alles in huis om van uw feest een succes te maken

Profiel - Decoster

Passie, culinair genieten en een perfecte aankleding. Dat is DC Catering in een notendop. Het bedrijf ontstond 107 jaar geleden en is actief in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Met Mathias De Coster heeft het de vijfde generatie in huis. De gasten genieten op een culinair hoogstaand niveau in een perfect ingerichte locatie. Samen met de klanten zoeken ze het perfecte plaatje zodat iedereen ten volle geniet.

Oorspronkelijk startte de familie De Coster als slachterij in gevogelte. Zo’n 30 à 40 jaar geleden schakelden ze over naar de markten. Vader De Coster week 20 jaar geleden uit naar Heusden bij Destelbergen en begon daar een slagerij. Die vormden ze tien jaar geleden om tot een traiteurzaak waar zowel de eenvoudige gerechten te verkrijgen zijn, zoals vol-au-vent, als de mooiere gerechten met zalm of secreto ibérico. De winkel bestaat nog steeds, maar ondertussen werd ook de catering opgestart. “Toen ging het opeens snel. We begonnen met schoolfeesten en familiefeesten, maar nu doen we vooral bedrijfsfeesten, huwelijksfeesten en andere grotere evenementen”, vertelt Mathias De Coster. 

DC Catering doet meer dan enkel catering. Ze hebben alles om van elk feest of evenement een succes te maken. Dat gaat van het meubilair over servies, bestek en glazen tot planten en bomen. “We bieden de klant een totaalpakket. Alles wat zij nodig hebben dat met eten, drinken en aankleding te maken heeft, bieden wij hen.” DC Catering is geen eventbedrijf, dat ook organiseert. Hun materialen worden enkel gebruikt om het evenement aan te kleden. “We hebben alles in eigen beheer en weten dus perfect wat we kunnen aanbieden. Zo houden we de prijzen ook lager.”

DC Catering maakt niet alleen uw eten

DC Catering bouwde een magazijn van 1.200 vierkante meter met daarin een showroom van 180 vierkante meter. Daar ontdekken de klanten alle soorten meubilair, decoratie en verlichting. Mathias: “Er zijn klanten die een barbecue of een walking dinner willen. Andere prefereren een diner aan tafel. In onze showroom dompelen we de mensen onder in de sfeer. Ze kunnen ideeën opdoen. De klant heeft een concept in gedachten, wij geven tips en werken het uit. We bieden een culinaire belevenis met fijne en eerlijke gerechten, en een uitmuntende service. Onze producten worden dagdagelijks vers ingevoerd door onze leveranciers, we werken met lokale producten en maken zoveel mogelijk zelf. En dat op de perfecte locatie die we stijlvol inrichten en decoreren volgens de wens van de klant en binnen de sfeer van het evenement.” 

Mathias_De_Coster_Jolien_Vanderper

Eten en drinken is nog steeds de corebusiness, maar DC Catering ondervond in het verleden het effect van de inrichting op de gasten. “Als gasten een zaal binnenkomen die amper is ingericht, liggen de verwachtingen lager. Maar in een zaal die mooi is ingericht, worden ze instant gelukkig en zit de sfeer onmiddellijk goed. Dat is wat we met DC Catering creëren en waarom we gestart zijn met het leveren van een totaalconcept.” Bijna alle producten die u in de showroom ziet staan, werden eigenhandig door Mathias gemaakt. “We hebben een eigen schrijnwerkerij waar we ons meubilair zelf maken. Ook verlichting en sommige planten en bomen fabriceer ik zelf. Ik ga geen uitdaging uit de weg. Wat de klant vraagt, maak ik.”

Samen sterker

DC Catering heeft acht mensen vast in dienst en rekent voor de rest op flexi-jobbers en studenten. “Catering is heel fluctuerend. Er zijn dagen dat we 200 mensen nodig hebben en dagen dat we met 20 mensen voldoende hebben”, zegt Mathias. Het vinden van personeel blijft een heikel punt, terwijl de aanvragen voor evenementen blijven binnenkomen. Daarom beslisten MDV Catering uit Waregem en DC Catering om de krachten te bundelen. “Samen staan we sterker. We vissen ook allemaal in dezelfde vijver om medewerkers te vinden. Door deze samenwerking lossen we dat deels op. We zoeken nog een 50-tal nieuwe personeelsleden. Ze krijgen een opleiding in onze showroom, waar ze leren over onze service, buffetten, hoe wij tafels indekken ... We vinden het ook belangrijk om een groepsgevoel te creëren, dat start al tijdens die opleiding. We zijn één familie.”

DC Catering
Laarnebaan 95
9070 Heusden
M. 0474 81 11 31
info@dc-catering.gent
www.dc-catering.gent

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels