Latijns-Amerikaanse passie en gerechten in hartje Gent
Nadine Zimmerman Heritage

Latijns-Amerikaanse passie en gerechten in hartje Gent

Profiel - Heritage

In de smalle straatjes van het Patershol, in het historische hart van Gent, vindt u heel wat verrassingen. Restaurant Heritage is er één van. Chef Nadine Zimmerman nam in de keuken de fakkel over van haar mentor Sebastian Sandor. Ze zijn beide eigenaar van dit restaurant, hebben jaren samengewerkt en ze delen hun liefde voor Gent. Nadine sloeg met haar kennis en ervaring haar eigen weg in de culinaire wereld.

Nadine groeide op in Duitsland, waar koken al van jongs af haar favoriete bezigheid was. Beide grootvaders hadden een restaurant, dus de horeca werd met de paplepel ingegeven. Nadine werkte overal: Duitsland, Frankrijk, Amerika, Zwitserland … In Peru werd ze verliefd op de Latijns-Amerikaanse keuken. Op vraag van Sebastian werd ze souschef van Heritage. “Na acht maanden keerde ik terug naar Duitsland, maar ik miste het restaurant en ik had ondertussen mijn hart verloren aan Gent. Toen Sebastian belde om mede-eigenaar en de drijvende kracht van Heritage te worden, twijfelde ik geen seconde. Hij gaf zijn gerechten een Japans accent, maar ik richt me volledig op de Latijns-Amerikaanse cultuur en haar rijke smaken.”

In de Latijns-Amerikaanse keuken van Heritage staan groenten en dagverse vis centraal. “Wij hebben vijfgangenmenu’s met of zonder aangepaste wijnen”, vertelt Nadine. “Voor de vegetariërs werkten we ook een volledige menu uit zonder vis. Wij gebruiken verse, lokale en seizoensgebonden ingrediënten en voegen graag chili, mais, kokos, koriander en andere kruiden toe. Onze keuken richt zich op mensen die graag culinair genieten in een sfeervol en eigentijds interieur en een open geest hebben om nieuwe producten te leren kennen. Een klassiek tintje en aandacht voor detail voegen stijl toe aan uw ervaring.”

Vrouwelijke chef

In de top 50 van de beste koks ter wereld staan vooral mannen. Nadine ziet dat graag veranderen. “Veel mensen denken bij chef-kok aan een iets oudere man. Ik ben 25 jaar en de jongste van het team. Klanten verwachten niet dat ik de chef en de eigenaar ben”, zegt Nadine. “Mijn doel is om jaar na jaar een mooie score te halen in de Gault Millau. Steeds beter worden en bewijzen dat ook vrouwen kunnen koken. En wie weet heb ik op een dag een ster en sta ik ooit in die top 50. Dat zou mooi zijn.” 

Het restaurant draait goed en dat heeft Nadine mede te danken aan haar team. “Vroeger werd in de keukens veel geroepen. De chefs waren niet altijd even vriendelijk en geduldig. Tegenwoordig is er een tekort aan personeel in de horeca, want het zijn lange dagen en hard werken. Daarom is een goede sfeer heel belangrijk. En het personeel op een correcte en vriendelijke manier te behandelen.”

Heritage
Rodekoningstraat 12
9000 Gent
T. 09 278 10 00
info@heritage.be
www.heritage.gent

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels