Sierbeton op maat met drie kwarteeuwen aan expertise
Martin De Witte Agref

Sierbeton op maat met drie kwarteeuwen aan expertise

Profiel - Agref

Een perfect afgewerkt balkon, feilloos geproduceerde gevelbanden of nauwgezette dorpels en luifels. Familiebedrijf Agref specialiseert zich al meer dan 75 jaar in architectonisch beton in alle mogelijke maten, vormen en kleuren. Voor een optimale combinatie tussen esthetiek en kwaliteit vertrouwt u op deze betonproducent uit Wetteren.

In 1945 richtte grootvader Roger De Witte samen met zijn broers Agref op in Wetteren. Het familiebedrijf handelde initieel in bouwmaterialen en groeide snel uit tot producent van betontegels, gevelpanelen en kleine betonproducten. Midden vorige eeuw startte de productie van balkons, wat tot op heden de corebusiness van Agref is. “Al doen we meer dan dat”, vertelt zaakvoerder Martin De Witte. “Zo produceren we ook dorpels, gevelplinten, luifels, gevelpanelen en -banden, sierpalen en betonnen zitbanken. Onze focus ligt voornamelijk op de Belgische markt, met een aantal klanten in Nederland en Luxemburg.” Martin nam twee jaar geleden het bedrijf over van zijn vader Bernard. Hun klanten zijn vooral bouwpromotoren, aannemers en architecten.

Volledig op maat

Seriewerk is niet aan Agref besteed en hierin onderscheidt de betonproducent zich. Voor elke aanvraag tekent het bedrijf een specifiek voorstel uit. “Zowat elk project is uniek en vraagt dus een eigen aanpak”, legt Martin uit. “Is onze tekening klaar, dan kijken de aannemer en architect die na. We starten pas met de productie wanneer de klant het ontwerp goedkeurt. Omdat we veel speciale uitvoeringen doen, komt er aan onze opdrachten veel schrijnwerkerij te pas. We maken namelijk steeds een nieuwe houten bekisting.”

Het familiebedrijf heeft een uitgebreid team van arbeiders en bedienden, waaronder ijzerbinders, bekisters, gieters en afwerkers. “Die laatste komen pas in beeld eens het balkon gegoten is. Zij verzorgen de finale afwerking, die varieert van glad over gezuurd of gewassen tot gepolierd of gezandstraald. We hebben heel wat ervaring in huis en zetten voor alles wat we doen onze technische kennis in.” Bent u op zoek naar een speciale uitvoering of een origineel concept, dan is Agref met andere woorden een zekere keuze. “Op vraag van de klant bieden we bijvoorbeeld specifieke kleurmengelingen aan. En we denken altijd mee over de praktische invulling van een opdracht. Als een voorstel van de klant technisch niet haalbaar is, dan werken we alternatieven uit tot we met een gepaste oplossing komen voor elke partij.”

Toenemende vraag en complexiteit

Door de Belgische demografie en de betonstop neemt de nood aan hoogbouw toe. Een goede zaak voor Agref dat zich toelegt op complexe, unieke balkonconstructies. Martin: “Er is zeker nog groeipotentieel. Daarom zetten wij ook in op continue verbetering. Zo hebben we de bestaande mengcentrale uitgebreid, een bijkomende silo geplaatst, een nieuwe zuiveringsinstallatie opgezet en onze structuur aangepast. Dat laatste was nodig om meer te kunnen doen op onze site. Met als kers op de taart ons nieuw kantoorgebouw, dat zo goed als energieneutraal is.” Agref investeerde al bijna 15 jaar geleden in zonnepanelen en draait op bepaalde dagen volledig op zonne-energie.

Martin_De_Witte_Agref

Dienstverlening als leidraad

Het familiale karakter van het bedrijf reikt verder dan de zaakvoerder. Verschillende families zijn er met twee of drie generaties aan de slag en nieuwe collega’s zijn vaak bekenden van de huidige werknemers. “Dat creëert een bepaalde dynamiek. Medewerkers voelen zich verantwoordelijk voor wie ze hier binnenhalen. In sommige ploegen werken vrienden samen, die volledig op elkaar afgestemd zijn. We hebben een goed geoliede machine en een hechte, loyale groep.”

Die bijzondere dynamiek resulteert in een solide reputatie. Agref staat erom bekend snel en flexibel te kunnen schakelen indien nodig. De ervaren dienst na verkoop is steeds beschikbaar om klanten te ondersteunen bij vragen of eventuele problemen. “We gaan prat op een correcte en duidelijke service, met een grondige opvolging van elk project. Zo hebben we bijvoorbeeld permanent twee mensen op de baan om herstellingen uit te voeren of hijsgaten op te vullen. Na een werf doen we ook zelf de opkuis om onder andere mogelijke betonresten te verwijderen. De samenwerking met onze klanten typeert zich door een transparante aanpak. We komen onze afspraken na en houden onze levertermijnen nauwgezet in de gaten. En dat vertaalt zich dan weer in een trouw klantenbestand. Iets waar we best trots op zijn.”

Agref NV
Tragelweg 4
9230 Wetteren
T. +32 9 369 19 11
info@agref.be
www.agref.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels