Waarom leidt digitale transformatie tot een verhoogde efficiëntie?
Kristof Pieters,
Natalie Mortier
& Geoffrey Vander Schelden
EFFIX

Waarom leidt digitale transformatie tot een verhoogde efficiëntie?

Vraag & Antwoord - EFFIX

Digitale transformatie is het bundelen van alle bedrijfsdata, bestanden en programma’s binnen een centraal platform (de cloud) om op die manier de werking van je onderneming te stroomlijnen. Dergelijke digitale centralisatie zorgt er immers voor dat iedereen toegang heeft tot cruciale info zoals bijvoorbeeld voorraadbeheer, orderstatus, plaatsen van nieuwe bestellingen … Waar je wil, wanneer je dat wil. 

Op die manier werk je snel en efficiënt en hou je je klanten tevreden. Daarnaast kan je ook digitale tools zoals ERP-, CRM- en HRM-tools op elkaar afstemmen en zaken gaan automatiseren. Dat leidt dan tot een verhoogde productiviteit van je onderneming.  

Hoe veilig zijn jouw data in de cloud? 

De security van de cloud wordt weleens in vraag gesteld, want de cloud is niet tastbaar. Daarom krijg je het gevoel dat je geen controle hebt. Gezien de wereldwijde verschuiving naar de cloud ligt de focus van alle performante securitysystemen in het beveiligen van die cloud. Het niveau van security dat je door digitale transformatie kan bereiken, kan je als onderneming op zich bijna niet evenaren. 

Verhuis je dan beter alles naar de cloud? 

Niet noodzakelijk. Wie online werkt, downloadt en uploadt de hele tijd. Dat zorgt voor (minieme) vertraging. Daarom kan het voor bepaalde productieomgevingen interessant zijn om specifieke productieprocessen lokaal te houden. Via een back-up kopieer je die regelmatig naar de cloud, zodat je steeds over een actuele reserve beschikt. De combinatie van lokale opslag en opslag in de cloud is een hybride oplossing. Het mag ondertussen duidelijk zijn dat digitale transformatie een doordachte strategie vereist op maat van de onderneming. 

Hoe kan digitale transformatie leiden tot (digitale) innovatie? 

Data is power. Jouw onderneming naar de cloud brengen, zorgt ervoor dat je heel snel een massa aan data kunt verzamelen en bedrijfsprocessen kunt gaan analyseren en evalueren. Hierbij kan je, als je dat wenst, eventueel ook artificiële intelligentie of Microsoft Power BI aanwenden. Beide systemen zullen je in staat stellen een overzicht te krijgen van overdaad of tekortkomingen, maar ook opportuniteiten tot automatisering gaan detecteren. Op die manier kan digitale transformatie dus ook bijdragen tot het spotten van innovatieve opportuniteiten.

EFFIX

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels