Wat win ik als kmo met een tijdstudie?
Dominique Santens PVO

Wat win ik als kmo met een tijdstudie?

Vraag & Antwoord - PVO

Tijdstudie is een belangrijk hulpmiddel bij het uitvoeren van organisatiestudies. Door gebruik te maken van een tijdstudie wordt duidelijk welke activiteiten een toegevoegde waarde bieden en waar verbetermogelijkheden zitten. Op basis van de resultaten stelt u een productieplanning op, bezuinigt u op energie, drukt u het kostenplaatje, bepaalt u levertermijnen … 

Meten is weten

Het gaat niet enkel om het meten van tijden. De analist houdt, met kennis van zaken, rekening met werktempo, verliezen, opgelegde toeslagen voor rust … PVO werkt hiervoor met specifieke software. Zo verwerken we de gegevens snel en efficiënt en krijgen we een duidelijk overzicht van de tijdsopnames. We zijn de enige speler in de Benelux die een tijdsmeting op deze manier uitvoert. Tijdens de meting kunnen we zelfs aandacht besteden aan ergonomie. 

Tijdstudie is een handig instrument

De manier waarop we de tijdstudie uitvoeren, maakt het mogelijk om dynamische normstellingen op te maken, ook voor niet-cyclische activiteiten. De studie is toepasbaar voor verschillende doeleinden.

Menselijke aanpak

Het is cruciaal een tijdstudie goed te kaderen, zowel bij managers als bij medewerkers. Op die manier voelt de studie niet aan als een beoordeling. Medewerkers hebben, door hun persoonlijke ervaring, het beste beeld van de situatie op de werkvloer. Door hun medewerking aan de tijdstudie helpen ze het bedrijf gezond te blijven en te groeien.

In uiteenlopende bedrijven

Tijdstudies komen overal van pas, zowel bij een kleine kmo als bij grote internationale spelers zoals Colruyt Group en treinbouwer Alstom. Dat geldt over alle sectoren heen: van machinebouwers over voedingsbedrijven tot ziekenhuizen. Uit die studies komen dan de verbetermogelijkheden. Onze experts zijn getraind in het zien van mogelijke optimalisaties. 

Opleiding

PVO biedt u verschillende opleidingen op maat, al dan niet digitaal. We voeren de tijdstudie dus niet enkel uit, maar leren ze ook aan. We voorzien namelijk twee keer per jaar een open opleiding. Ook een opleiding ter plaatse, in uw bedrijf, behoort tot de mogelijkheden.

PVO

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels