Wereldkeuken voor de fijnproever
Vincent Brabant
& Wouter Willems
De Mess

Wereldkeuken voor de fijnproever

Profiel - De Mess

Goed nieuws voor fijnproevers die graag eens iets ‘anders’ eten: De Mess, een culinair project van twee vrienden in Sijsele, is nu het hele jaar door open en pakt uit met een zomerterras. Ondernemers kunnen bovendien de inventieve, mondiale gerechtjes in hun bedrijf laten opdienen. “Als cateraar zijn we de vreemde eend in de bijt en zorgen we voor een unieke belevenis.”

Meedenken met de klant, hun creativiteit laten botvieren en verrassend uit de hoek komen: het zijn begrippen die de rode draad vormen in wat Vincent Brabant en Wouter Willems dagelijks met De Mess doen. Aan hun bar De Proeverij in een voormalige legerkazerne in Sijsele serveren ze van donderdag tot en met zondag de wereldkeuken op uw bord, in een vast menu van vijf gangen en zeven gerechten. “Elke twee maanden veranderen we het menu, want we werken met seizoensgebonden, verse, lokale producten”, zegt Vincent. “Wie wil, kan ook naar eigen wens een gerecht kiezen.” 

Zonnig zomerterras

Sinds de twee vrienden, die elkaar kennen van in de kleuterklas, zeven jaar geleden met De Proeverij begonnen, waren ze enkel open van oktober tot april. Noodgedwongen, want de hoofdactiviteit van De Mess is catering en dat levert al tien jaar veel werk op. “Onze ingesteldheid is dat we enkel iets doen als we zeker zijn dat we het goed kunnen doen”, verduidelijkt Vincent. “Door corona vonden we de tijd en de juiste mensen om De Proeverij nu het hele jaar open te houden. Om de belevenis in de zomer nog beter te maken, lieten we een zonnig terras met industriële look bouwen.”

Bedrijven keren terug

Maar ook als cateraar blijft De Mess niet stilzitten. De vrienden onderscheiden zich door geen klassieke keuken met gerechten van een voorgekauwde lijst aan te bieden. “We moeten de mensen zien en voelen, zodat we de perfecte formule kunnen uitwerken”, vertelt Vincent. “We maken het verschil door dingen uit te testen en een kwaliteitsvol alternatief aan te bieden. Ik kan daarvoor rekenen op een team dat alles doet voor de klant en dat heel vriendelijk en aanspreekbaar is.” 

De Mess is een graag geziene partner op trouwfeesten, babyborrels, communies en verjaardagsfeesten, maar ook bedrijven vinden steeds vaker hun weg naar de Sijseelse cateraar. De Mess verzorgde al recepties voor tal van kleinere bedrijven, maar ook voor firma’s als Salubris en Use It Group of wedding- en eventplanners als Event Mosaic. “Eenmaal bedrijven met ons in zee gaan, keren ze terug, want ze weten dat we er 100% voor gaan”, besluit Vincent.

De Mess
Bloemisterijstraat 1
8340 Sijsele
T. 051 54 53 51
info@demess.be
www.demess.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels