Meubelspecialist ‘meets’  De Voordenkers
Marc Verberckmoes & Dirk Lammens Testimonial - Meubelen Verberckmoes - Mathieu Gijbels

Meubelspecialist ‘meets’ De Voordenkers

Testimonial - Meubelen Verberckmoes - Mathieu Gijbels

“Een complex project vraagt een multidisciplinaire aannemer met capaciteit en ‘brains’. De keuze voor Mathieu Gijbels was dan ook vrij snel gemaakt, temeer ook het prijstechnische kaartje klopte.” Dat vertelt Marc Verberckmoes, zaakvoerder en eigenaar van de gelijknamige meubelzaak in Sint-Gillis-Waas. Twee jaar geleden stak Mathieu Gijbels zijn onderneming in een volledig nieuw jasje.

Marc Verberckmoes: “Onze meubelzaak bestaat sinds 1954. Door de jaren heen zijn we organisch gegroeid, maar hebben we ook op andere locaties onze tentakels gespreid. Zo beschikken we over kleine antennes in Temse en Deinze en pop-ups in Merksplas en Sint-Truiden. Toen we in 2000 Interieurs Eycken in Riemst overnamen, zagen we al snel dat die zaak een grondige opfrisbeurt kon gebruiken. Er was bijvoorbeeld een heel oude voorgevel met betonnen elementen die een vernieuwingskuur moest ondergaan. Het was een project met veel hindernissen, waarvoor we toen al beroep deden op Mathieu Gijbels. We kozen hen omwille van hun enorm coördinatievermogen. Ze slaagden er toen al als geen ander in om verschillende partijen bij elkaar te brengen en een erg ingewikkelde puzzel te ontwarren tot een duidelijk uitvoeringsplan.”

Zelfdragende dakconstructie

Vanuit die positieve ervaring zat 
de aannemer uit Opglabbeek nog 
in het achterhoofd van Marc Verberckmoes toen hij enkele jaren geleden het moederbedrijf in Sint-Gillis-Waas wou renoveren.

“Hier ging het om een nog veel ingewikkelder constructie”, gaat hij verder. “De gebouwen dateerden respectievelijk van 1982 en 1993 en waren compleet verouderd. We zochten een aannemer die de volledige renovatie kon dragen en erin kon slagen om onder meer de complexe zelfdragende dakconstructie vlot te vervangen. Kwam daar nog eens bij dat de winkel open moest blijven én alles uiteraard betaalbaar moest zijn. Ook voor dit project hebben we uiteraard grondig de markt afgetast, maar opnieuw kwamen we bij Mathieu Gijbels uit.”

Geen simpele uitdaging, maar Mathieu Gijbels vatte het project met veel goesting aan. “Bij dergelijke realisaties is onze multidisciplinariteit een enorm voordeel”, weet Dirk Lammens, verantwoordelijk voor de in Gent gevestigde Zetel West van Mathieu Gijbels. “De kunst bestaat erin om alles zo veel mogelijk te managen met eigen mensen. Zo kunnen we bijvoorbeeld terugvallen op een sterk engineeringteam, een eigen staalatelier en een flexibele organisatie die snel kan inspelen op plotse uitdagingen.”

Huzarenstukje

“Mathieu Gijbels slaagde erin 
de afgesproken timing goed te respecteren”, pikt Marc Verberckmoes in. “Door de complexiteit van het project was dat een huzarenstukje. Veel is ook te danken aan 
de goede communicatie tussen bouwheer, aannemer en architect Tristan De Wolf, die heel snel inspeelde op noodzakelijke aanpassingen. Daardoor konden 
we eind oktober 2016, zoals voorzien, de meubelzaak heropenen en onze bezoekers in een eigentijdse winkel een duidelijke routing voorschotelen.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels