Architect als zorgvuldige partner
Edwin Lesthaeghe
& Jonathan Kesteleyn
Format Architecten -
Ghent Aggregates

Architect als zorgvuldige partner

Testimonial - Format Architecten - Ghent Aggregates

Soms is de klik er gewoon. Dat weten Edwin Lesthaeghe en Jonathan Kesteleyn maar al te goed. De ondernemers waren op het juiste moment op de juiste plaats. De ontmoeting mondde uit in een ontwerp door Format Architecten van het nieuwe magazijn en kantoor van Ghent Aggregates.

Format Architecten is een jong, Gents bureau onder leiding van Edwin Lesthaeghe, die zelf al meer dan 15 jaar ervaring op zak heeft. Ondertussen bestaat zijn team uit een achttal mensen. Op een netwerkevenement ontmoette hij Jonathan Kesteleyn, zaakvoerder van Ghent Aggregates. “De klik was er meteen”, herinnert Jonathan zich. “Wij zochten op dat moment een architect in lijn met onze waarden en Edwin was meteen enthousiast over een opportuniteit in de Gentse haven.” Format Architecten werkt graag voor kmo’s in binnen- en buitenland en focust op de pijlers industrie, retail en kantoorgebouwen. Vanuit hun vestiging in Dok Noord zijn ze sterk verankerd in Gent. Zo hebben ze nu al meerdere projecten lopen in de haven. “Die lokale knowhow is een troef”, zegt Jonathan. “We merken dat Format Architecten de overheden en studiebureaus zeer goed kennen. Dat vertaalt zich in de kwaliteit van hun werk.”

Nieuw gebouw weerspiegelt kwaliteitsstreven 

Ghent Aggregates is een invoerder van granulaten en mineralen uit Europa en daarbuiten, en verdeelt die in Noordwest-Europa. Om de groei te bestendigen, verhuist het bedrijf van de huidige 6500 vierkante meter naar een site van maar liefst 2,2 ha. Op de nieuwe locatie zullen burelen naadloos integreren met de productiehal. Het ontwerp is minutieus uitgedacht zodat een logisch circuit op de site mogelijk is voor bezoekers, werknemers en vrachtwagenchauffeurs. “In de productiehal komt een nieuwe technische installatie voor een nog zuiverder product en een volautomatische verpakkingslijn”, vertelt Jonathan. “Ons doel is altijd om te streven naar nog betere kwaliteit. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de nieuwe hal.”

Meer dan een architect

Om het nieuwe hoofdkwartier te ontwerpen voor Ghent Aggregates kroop Edwin helemaal in het verhaal. Jonathan: “Format zijn niet zomaar architecten. Ze zijn een partner die onze visie door en door willen begrijpen. Dat maakte voor mij meteen het verschil.” Tweewekelijks staan de architecten op de werf om het werk op te volgen. “Zo zijn we er op tijd bij als we ergens moeten bijsturen”, stelt Edwin. Jonathan weet die proactieve opvolging door het architectenbureau bijzonder te waarderen. “Ook de technische en zakelijke aspecten waren tot in de puntjes uitgewerkt”, zegt Jonathan. “Het voortraject was top, alle nodige research werd gedaan en het dossier werd snel afgerond. Format Architecten maakte een correcte prijsvergelijking en ook de uitvoering ging razendsnel. Eigenlijk hebben ze ons de hele papierwinkel uit handen genomen. Daar hebben ze ons echt kunnen ontzorgen.”

Kennisdeling en netwerk

“Ik hou mijn team bewust klein”, zegt Edwin. “Zo kan ik hen in vier jaar opleiden tot volwaardige architecten en is iedereen goed ingespeeld op elkaar. Daardoor kunnen we snel schakelen en ook ad-hocprojecten inplannen voor onze klanten.” Edwin en Jonathan zijn beiden communicatief sterk en bouwen graag samen aan hun netwerk. “We profiteren graag van elkaars expertise en leren zo steeds meer mensen kennen. Zo help je elkaar”, besluit Jonathan.

Format Architecten
www.formatarchitecten.be
Ghent Aggregates
ghentaggregates.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels