Kristel Michielsens
Kristel Michielsens Talentboxx

Kristel Michielsens

Stercke Vrouw - Talentboxx

Drie jaar geleden startte Kristel samen met haar man Wout Wilssens het werving- en selectiekantoor Talentboxx in Sint Niklaas. Voor Kristel geen onbekend terrein. “Hiervoor had ik een tiental jaar ervaring in de hr-wereld en heb ik zes jaar mijn eigen reclamebureau gehad.”

Creativiteit, ondernemen en een hart voor anderen typeren Kristel. Met Talentboxx ondernam ze opnieuw een sprong als onderneemster. “Het is altijd een risico om de volgende versnelling in te gaan. Maar met de juiste dosis geloof en passie – en vooral met de juiste medewerkers – kan je vandaag echt het verschil maken in de hr-wereld.”

Persoonlijk langsgaan bij prospecten en klanten is heel belangrijk om de bedrijfscultuur en vibe van onze klanten te ontdekken, steekt Kristel van wal. Alleen zo kan Talentboxx proactief talent ontdekken dat een mogelijke match met het bedrijf kan zijn. “We werken niet met het verlanglijstje dat de meeste vacatureteksten omschrijven, we kijken eerst naar de attitude en de persoonlijkheid van een talent. Als we hier een match zien met een bedrijf, bekijken we dit graag samen met de hr-manager of zaakvoerder, in welke opportuniteit dit talent de beste match zou kunnen zijn. Zo maken we graag samen de puzzel naar een optimaal talentbeleid.”

Trots

“Mijn netwerk, dat ik heb opgebouwd gedurende mijn carrière, heeft me uiteraard geholpen om in 2019 de stap te zetten naar ons eigen werving- en selectiekantoor. Een droom die ik doorheen mijn loopbaan steeds heb gehad: een kantoor opstarten met een kwalitatieve aanpak die echt het verschil maakt. Dat verschil maken we echt door onze persoonlijk aanpak. Door onze bedrijfscultuurbezoeken weten we goed welk type personen een mogelijke match zouden kunnen zijn met onze klanten. Aan de hand van een aantal concrete vragen en testen stellen wij ons vertrouwelijk dossier van onze talenten samen. Dankzij dit dossier kunnen onze klanten vaak het eerste sollicitatiegesprek schrappen en sneller reageren, wat in deze ‘talent hunt’ echt een voordeel kan zijn.”

Het belangrijkste

“Onze medewerkers zijn voor ons het allerbelangrijkste! Het werkgeluk en hun persoonlijke groei maakt van ons verhaal een echt succes. Samen met ons team werken we hard aan de toekomst van onze talenten en klanten. We willen een gezonde werksfeer met veel slappe lach en plaagmomenten. Ook een leuke apero en teambuilding staat vaak op onze agenda. Dankzij mijn zesde zintuig voel ik heel goed aan welke medewerkers bij ons passen. We hebben het geluk dat we nu met een team van zeven medewerkers echt het verschil maken voor onze klanten.”

Als vrouw ben je zoveel meer dan enkel onderneemster

Werkpunten

“Ik heb een ondernemende geest en een klein hartje. Als iemand in ons team zich niet goed voelt, lukt het me niet altijd om dat los te laten. Ik ben een directe vrouw die graag onmiddellijk in dialoog gaat om snel alles uit te klaren. Als er toch een sterk iemand vertrekt in ons team, voor een andere uitdaging, kan ik niet zeggen dat het me niets doet. Het is een werkpunt dat ik gans mijn carrière zal meedragen om niet te persoonlijk betrokken te zijn. Maar ik ben er ook niet rouwig om, een manager die zich niet kwetsbaar kan opstellen zou ik niet willen zijn.”

Voorbeeld

“Het traject dat Ann De Groote, de voormalige CEO van Sack Zelfbouw, heeft afgelegd vind ik bewonderenswaardig. Ook het verhaal van Elke De Mayer van Wavemakers inspireert me sterk.

Een vrouw die ondernemen combineert met een gezin én een netwerk uitbouwt, is voor mij een echte powervrouw. Als vrouw ben je zoveel meer dan enkel onderneemster. Ze zeggen vaak dat ondernemen topsport is, voor veel vrouwen is dat echter twee topsporten tegelijk beoefenen. Want naast het werk is er vaak nog het gezin. Het is niet altijd een makkelijke oefening om de balans te vinden. De momenten met ons gezin allemaal samen, zijn schaars. Maar we beleven ze wel altijd heel intens en dat maakt het voor ons een mooie combinatie met warme momenten.”

Toekomst

“Op de planning staat om volgend jaar twee nieuwe regio’s uit te rollen en ook daar een gevestigde waarde te worden voor de bedrijven die echt voor een match op bedrijfscultuur opteren en niet puur op competenties. Ook daar moet onze persoonlijke aanpak het stokpaardje zijn. Het DNA van Talentboxx is het allerbelangrijkste om ons verhaal verder uit te bouwen.”

Tips voor starters

“Die slapeloze nachten voor de opening, die urenlange gesprekken over wilde ideeën met familie en vrienden, die onwetendheid bij je eerste bezoek aan de boekhouder… Geniet ervan en spring met veel passie en goesting om jouw concrete doelstellingen waar te maken. Van nul iets opbouwen gaat niet vanzelf, werk hard en vooral: omring je met de juiste mensen. Als je in iets gelooft, kan alles. Vooral durven, springen en volhouden (lacht)!”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels