Maatwerkbedrijf dat draait op groene stroom
Patrick Cnockaert,
Thierry Snauwaert
& Mattijs Decoene
Aarova - Elindus

Maatwerkbedrijf dat draait op groene stroom

Testimonial - Aarova - Elindus

Oudenaards maatwerkbedrijf AAROVA draagt maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid hoog in het vaandel. Om alles draaiende te houden, vertrouwen ze op energieleverancier Elindus, gespecialiseerd in de toelevering van ondernemers.

Bij AAROVA vzw gaan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag in een professionele setting. Ze zijn actief in vier domeinen: in- en uitwerk, diensten en events. Het bedrijf is verspreid over vier sites in en rond de Bruwaan Oudenaarde: twee productiesites, een evenementenlocatie en een lunchrestaurant. “Duurzaamheid zit sterk in het DNA van ons bedrijf verweven”, zegt algemeen directeur Thierry Snauwaert. “Neem nu ons restaurant: we kiezen steevast voor lokale producten en resten worden hier verwerkt tot soep of confituur. Daarnaast vervangen we ook stapsgewijs ons wagenpark door elektrische busjes.” 

Om alles draaiende te houden, is stroom nodig. Heel veel stroom. “We kiezen voor 100% groene stroom en vertrouwen daarvoor op Elindus”, zegt Patrick Cnockaert, directeur facilitaire diensten bij AAROVA. Sinds 2020 is Elindus hun leverancier van elektriciteit en aardgas. Deze Belgische energieleverancier focust op ondernemers en de industriesector. “Het doel om groener te worden, is niet altijd gemakkelijk te behalen. Een begripvolle energiepartner is dan belangrijk.”

Proactieve aanpak

Elindus werkt niet met automatische verlengingen. “Wanneer een contract ten einde loopt, nemen wij rechtstreeks contact op met onze klant”, licht accountmanager Mattijs Decoene de aanpak toe. “Zo horen we wat er speelt en bekijken we samen de nieuwe opportuniteiten. We volgen ook tussentijds regelmatig op bij onze klanten met een mailtje of een telefoontje en delen updates in onze nieuwsbrieven.” Die persoonlijke aanpak ervaart Patrick van AAROVA ook als grote troef. Hij stelt het als volgt: “We appreciëren zeer dat we bij Elindus steeds hetzelfde gezicht te zien krijgen. Zo loopt het contact veel vlotter. Bovendien ziet Elindus partnerschappen op de lange termijn. Dat is precies wat wij nodig hebben en door de niet-stilzwijgende verlenging kunnen we erop vertrouwen dat de leverancier de juiste keuzes probeert te maken die zoveel mogelijk in ons voordeel zijn.”

Uitdagende tijden

Het behoeft geen betoog dat de energiemarkt heel wat schommelingen kende sinds 2020. Elindus bleek daarbij de standvastige partner die de vzw nodig had om te focussen op haar kerntaken. Mattijs: “Bij het begin van corona konden we de prijs heel goedkoop vastklikken. Vandaag bevinden we ons in een omgekeerde situatie, maar we volgen de markt op de voet en zien ook verbetering naar de winter toe. In ieder geval proberen we altijd transparant te communiceren, ook als het niet loopt zoals we gehoopt hadden. De energiemarkt is nu eenmaal onvoorspelbaar.” Over het algemeen is Mattijs tevreden over hoe ze de woelige wateren tot nu toe doorzwommen. “Eerlijke communicatie is in deze tijden van onschatbare waarde. Wij kunnen ons niet fulltime bezighouden met de energiemarkt, dus het is een echte ontzorging om een partner te hebben zoals Elindus”, stelt Patrick. “Tussen ons bestaat een mooie wisselwerking”, besluit Mattijs. “Via mond-tot-mondreclame vond AAROVA de weg naar ons. Op onze beurt bewonderen wij wat het maatwerkbedrijf doet en waar ze voor staan. We zijn er trots op AAROVA tot onze klanten te mogen rekenen.”

AAROVA
www.aarova.be
Elindus
www.elindus.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels