Meedenken en -werken aan digitale optimalisatie
Jens Haelters
& Natalie Mortier
Nuyttens Automatisatie -
EFFIX

Meedenken en -werken aan digitale optimalisatie

Testimonial - Nuyttens Automatisatie - EFFIX

Nuyttens Automatisatie specialiseert zich al jaar en dag in industriële automatisatie. Binnenkort ruilen ze hun bedrijf in Waregem voor een ruimere nieuwbouw in Wielsbeke. Voor de verhuis van de servers en digitale optimalisatie konden ze rekenen op de technische expertise en de uitmuntende service van EFFIX.

Meer dan 25 jaar geleden startte Joost Nuyttens zijn bedrijf op in zijn slaapkamer. Vandaag leidt hij, samen met Jens Haelters, een team van twaalf man. Nuyttens biedt een totaaloplossing: het ontwerpen, produceren en installeren van elektrische kasten alsook de programmatie van sturingen. Ze ontwikkelen hun eigen softwarepakket TACT voor het bedienen, monitoren, registreren en analyseren van machines en procesinstallaties. 

De huidige kantoren en vooral het magazijn van Nuyttens zijn te klein geworden voor het groeiende bedrijf. Daarom verhuizen ze in 2022 naar een ruimere nieuwbouw. “De verhuis naar het nieuwe gebouw was de ideale opportuniteit om onze IT eens nauwgezet te bekijken”, zegt Jens. Zo kwamen ze terecht bij EFFIX, een gevestigde ICT-partner uit Waregem.

Van audit tot oplossing

EFFIX zag in 2003 het levenslicht onder leiding van Geoffrey Vander Schelden. Als ICT-partner leggen de specialisten van EFFIX een hoop technische kennis aan de dag, maar zetten ze ook sterk in op service. Het proces start met een audit. “Zo krijgen we een overzicht van de huidige situatie, brengen we eventuele pijnpunten in kaart en kijken we wat er nodig is voor de klant”, zegt strategic customer advisor Natalie Mortier. 

“Aan de hand daarvan stellen we een verslag op en werken we een strategisch plan uit voor de toekomst.” Belangrijk voor EFFIX is om steeds mee te denken met de klant en om zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken. 

Voor Nuyttens werkte EFFIX in twee fases. Eerst kregen de hardware, het oude besturingssysteem en de back-up oplossing een upgrade en werden testoplossingen voorzien. “Wij doen ons huiswerk heel grondig, zodat de klant zo weinig mogelijk hinder ervaart”, vult Natalie aan. Dat kan Jens beamen: “De omschakeling is verrassend vlot gelopen. Van de migratie van de servers hebben we niks gemerkt. We hebben hier nooit het werk moeten stilleggen.” 

Naar een nieuwe vestiging

In fase twee neemt EFFIX initieel een adviserende rol op zich met betrekking tot de bekabeling van het netwerk en voorziet het de nieuwe vestiging van Nuyttens daarnaast van een state-of-the-art infrastructuur, netwerk en telefonieplatform. Het doel is om Nuyttens Automatisatie zonder zorgen te laten opstarten in het nieuwe gebouw. “In de begeleiding bij de nieuwbouw voorzien we niet alleen een infrastructuur- en telefonie-oplossing, maar geven we ook aan waar je allemaal rekening moet mee houden bij een verhuis”, zegt Natalie. EFFIX blijft beschikbaar op lange termijn voor support. “Minstens om de drie maanden volgen wij op of alles goed loopt, telefonisch of ter plaatse. Heel belangrijk voor ons is ook om onze klanten steeds op de hoogte te brengen van nieuwe ontwikkelingen en innovaties.”

Gedeelde waarden

EFFIX en Nuyttens Automatisatie vinden elkaar in een gedeelde visie op communicatie. “We hebben gekozen voor EFFIX omdat het gevoel meteen goed zat”, zegt Jens. “Ze begrijpen waar wij als bedrijf voor staan en wat we willen.” De communicatie verloopt extra vlot omdat EFFIX bij Nuyttens gehoor krijgt van technische profielen. “We leggen graag iets meerdere malen uit waar nodig, maar bij Nuyttens begrijpen ze ons altijd heel snel”, stelt Natalie. Beide bedrijven dragen ook service hoog in het vaandel. Dat herkende Jens meteen bij EFFIX: “We appreciëren de persoonlijke aanpak door het hechte team van EFFIX enorm en kijken dus erg uit naar de toekomst van onze samenwerking.”

EFFIX
www.effix.be
Nuyttens Automatisatie
www.nuyttensautomatisatie.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels