Memorabele events in het juiste licht
Isabelle Degraeve
& Filip Corne
Modular Lighting
Instruments - Solico

Memorabele events in het juiste licht

Testimonial - Modular Lighting Instruments - Solico

Ze nemen allebei enkel met het beste genoegen en houden van een gezonde portie rock ’n roll met een hoekje af. Geen wonder dat Solico en Modular Lighting Instruments elkaar vonden. Dat ze nog eens stadsgenoten zijn ook – hun ondernemersharten kloppen stevig in Roeselare – is een mooie extra. Ruim 15 jaar na de eerste samenwerking zette Solico al talloze keren de technische puntjes op de i tijdens evenementen, productlanceringen en personeelsfeesten van Modular Lighting Instruments.

Creativiteit, durf en dynamiek zitten diepgeworteld in het DNA van Modular L.I., fabrikant van architecturale verlichting. Dat vertaalt zich in memorabele communicatie en evenementen. “Uiteraard is het product belangrijk, maar daar stoppen we niet”, zegt Isabelle Degraeve, marketingmanager bij Modular L.I.. “Verlichting is emotie en beleving. Dat trekken we door naar onze events en beurzen. Enkel door telkens weer verrassend uit de hoek te komen, triggeren we klanten en blijven we top of mind. Daar horen kwalitatieve partners, zoals Solico, bij.”

Al ruim 20 jaar staat Solico voor smetteloze klank- en lichttechniek, van seminarie of beursdeelname tot massaconcert of businessevent. Dat Solico heel wat ervaring heeft in deze verschillende types van events, is een understatement. Zaakvoerder Filip Corne: “Als allround technisch productiepartner specialiseren we ons niet in een specifiek eventtype, maar met 30 tot 50 producties per week blijven we voor elke opdracht bedreven. Klanten zoals Modular L.I. houden ons bovendien scherp. Hun concepten zijn telkens weer boeiend en origineel. Die kunnen en mogen technisch ondersteunen, is altijd fijn. Dat doen we van de installatie van licht, geluid en video tot de bediening tijdens het evenement.”

Beleving is key

Dat beleving centraal staat bij elk Modular L.I.-gebeuren bewijst een indrukwekkende lijst aan eventtitels. Klinkende namen als ‘Summer After-work’, ‘Mexican Fiësta’ en ‘Après Ski Party’ geven alvast een goede impressie. “Elke eventvraag van Modular L.I. heeft een compleet concept”, duidt Filip. “Het creatieve team werkt telkens weer een verrassend thema uit. Dat houdt het leuk voor de bezoekers, maar ook voor ons. Telkens weer zetten we samen memorabele totaalbelevingen neer en daar zijn we trots op.”

Nochtans lijkt het op het eerste zicht niet evident om verlichting te verzorgen voor een expert in … verlichting. “Het verschil tussen de vaste architecturale verlichting - waarin wij gespecialiseerd zijn - en flexibele eventverlichting is enorm”, vult Isabelle aan. “Natuurlijk moet de verlichting perfect zitten, maar dat geldt voor alle technieken. We zijn heel hard bezig met de presentatie van onze producten. Enkel in de juiste setting komen de armaturen helemaal tot hun recht.” Die zoektocht naar het beste licht levert mooie resultaten op. Zo staan de kleursferen, die Solico speciaal uitdacht naar aanleiding van een Modular L.I.-event, als referentie op hun website, met heel wat positieve reacties van andere (potentiële) klanten als rechtstreeks gevolg.

Op ontdekking in de Modular L.I. Academie

Ook een bezoek aan de showroom in Roeselare is memorabel. Daar begint het eigenzinnige kantje namelijk al. De showroom op de eerste verdieping is allesbehalve klassiek te noemen. Ze is opgevat als een academie. Rond een binnenplein, dat als demonstratieruimte voor de buitenverlichting fungeert, zijn verschillende klaslokalen ingericht. In elk van die lokalen brengt Modular L.I. ontwerpen meerdere lichtsferen. “Een gewone showroom past niet bij ons en wat we willen uitstralen”, benadrukt Isabelle. “Bovendien is onze architecturale verlichting net ontworpen om interieur en architectuur naar een hoger niveau te tillen. Het zou dus absurd zijn om onze verlichting voor te stellen in een kale setting. Ook daarom presenteren we onze events graag in het juiste licht.”

Solico
www.solico.be
Modular Lighting Instruments
www.supermodular.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels