Waarom kiezen voor keramische tegels?
Matthieu Lagasse Rodrigues Tegels

Waarom kiezen voor keramische tegels?

Vraag & Antwoord - Rodrigues Tegels

Voor welke vloer kiest u? Het is een vraag die u zich ongetwijfeld stelt bij het realiseren van uw project. U bouwt of renoveert, dan heeft u een nieuwe vloer nodig. Tegels, parket, natuursteen, betonvloer, laminaat, lvt … Keuzemogelijkheden genoeg. Maar waarom kiezen voor keramische tegels?

Het aanbod aan keramische tegels is immens. Alleen al de keuze in verschillende formaten, hoewel 60x60 cm nog steeds veelvuldig gebruikt wordt. Toch zien we een groeiende trend naar grotere tegels. Een groot voordeel van een keramische tegel is dat u uw terras kan laten doorlopen met dezelfde tegel met een dikte van 2 cm. Dat geeft een mooi ruimtelijk perspectief.

Welke types keramische tegels bestaan er?

U heeft de keuze uit betonlook, parkettegels, retrotegels, natuursteenlook, marmerlook … Kortom, zowat alles wat je maar wensen kan. De sterkte van keramische tegels ligt niet alleen in het uitgebreide aanbod, maar ook in onderhoudsvriendelijkheid. Dat weliswaar mits de juiste onderhoudsproducten, die bij verkoop worden aangeraden.

Wat met je badkamer?

Een groot aanbod van keramische platen van 6 mm dik met formaten tot en met 1.60 x 3.20m zorgt voor een bijna naadloze douche, wat onderhoud  alleen maar gemakkelijker maakt. Die kunnen ook uitgewerkt worden voor tabletten, het bekleden van tafels, meubelen, deuren ... Hierin vindt u vooral veel marmer-, beton- en natuursteenlooks.

Welke eigenschappen heeft een keramische tegel?

Een keramische tegel verkleurt niet, heeft een zeer hoge drukweerstand, en heeft steeds dezelfde dikte en grootte wat de plaatsing enorm vereenvoudigt.

De meeste kwalitatieve tegels met een mooi design komen voornamelijk uit Italië, Spanje, Portugal, Duitsland ... Europese merken zijn geen must, maar geven toch meer zekerheid naar kwaliteit en service toe.

Deze expertise werd aangeboden door  Rodrigues Tegels

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels