Wederzijds en waterdicht vertrouwen
Tom Ooms
& Fréderik Belin
Retail Estates - Coverto

Wederzijds en waterdicht vertrouwen

Testimonial - Retail Estates - Coverto

Het is de correcte plaatsing van het dak die de levensduur ervan bepaalt, bloklettert de website van Coverto. Die weet als onafhankelijk dakexpert en -beheerder met ruim 20 jaar ervaring dat de levensduur van daken vaak te wensen over laat. Hun expertise is bijgevolg van primordiaal belang voor ondernemingen zoals Retail Estates, een beursgenoteerd bedrijf dat een kwalitatieve portefeuille heeft van perifeer winkelvastgoed in ons land.

Tom Ooms, projectleider bij Retail Estates, volgt al elf jaar de dakrenovaties op van het patrimonium, met name de baanwinkels voor klanten als Vanden Borre, Leen Bakker, Krëfel, JBC, en dergelijke. Hij leerde de eigenaar-oprichter van Coverto, Fréderik Belin, kennen toen die nog bij een dakwerker actief was. In 2016 richtte Fréderik Belin echter zelf een bedrijf op dat louter zou focussen op expertise en in die hoedanigheid garant staat voor objectief advies. Dat nieuws klonk Retail Estates als muziek in de oren, want een niet gekleurd en objectief advies is waardevoller dan het standpunt van een klassieke dakwerker met commerciële belangen. Het is zelfs evident, vervolgt Tom Ooms: “Als wij acquisities doen en er bij manier van spreken zelf niet uit raken, dan doen wij beroep op specialisten. Onze kennis is eerder beperkt in verhouding tot wat Coverto kan bieden, want wij moeten ook de vele andere aspecten van onze gebouwen kunnen evalueren. Vooral bij een moeilijk daklek willen wij kunnen vertrouwen op betrouwbare expertise.”

Projectleiders onder elkaar

“Ik kende Fréderik als projectleider en heb altijd vertrouwd op zijn vakkennis. Kijk, wij willen weten of een dak deskundig is aangelegd, hoe lang het zal meegaan en vooral hoe we de gebreken kunnen aanpakken. Dat zijn – voor ons – vragen die je idealiter aan een onafhankelijk adviserend bureau stelt. Trouwens, gezien de omvang van ons patrimonium is het niet altijd mogelijk om alle daken zelf te gaan keuren.”

De relatie tussen Retail Estates en Coverto is er één van wederzijds vertrouwen, benadrukt hij nog: “Een raamcontract is er niet. We vertrouwen op onze professionele verhouding. Fréderik is één van de consultants die ons altijd een vrij uitgebreid en gedetailleerd rapport bezorgt. Aan de hand van die adviezen bekijken wij bij welke aannemers we offertes aanvragen.”

Adviseren, informeren
en ontzorgen

Voor Retail Estates speelt er nog meer, preciseert Tom Ooms: “Vaak willen we louter informatie inwinnen. Hoe groot is een dak, hoe dik is het, hoeveel isolatie is er voorzien, hoeveel dakafvoeren zijn er, enzovoorts. Kortom, we vragen hen niet louter om technisch advies want we willen als bedrijf ook weten wat de status van een dak is. Sustainability is een hot item en ook op dat vlak komt de vakkennis van Coverto goed van pas. Trouwens, onze klanten zijn professionele huurders en die moeten zich voornamelijk op hun business kunnen concentreren. Zij moeten de problemen met een dak niet oplossen. Wij ontzorgen hen en Coverto ontzorgt ons.”

Het opsporen van gebreken is echter niet het enige waar Coverto zich mee bezighoudt, verduidelijkt Fréderik Belin: “Lekdetectie is maar één van onze activiteiten. Wat wij voornamelijk voor Retail Estates doen, is preventieve controles uitvoeren. Enkel op die manier kunnen we een concreet opvolgingsplan maken dat over verschillende jaren gespreid wordt. We doen dat in het volste wederzijds vertrouwen. Ik zie het, zoals Tom zegt, als mijn taak om Retail Estates te ontzorgen.”

Coverto
www.coverto.be
Retail Estates
www.retailestates.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels