Dé specialist voor uw dak en gevel
Kaz & Kyne Durieux Dak- en
Gevelrenovatie

Dé specialist voor uw dak en gevel

Profiel - Durieux Dak- en Gevelrenovatie

Wat begon met één enkele camionette en een deur-aan-deurverkoop, groeide uit tot een hecht familiebedrijf. Al 33 jaar is Dakwerken Durieux gespecialiseerd in dak- en gevelwerken. Van hellende tot platte daken en van nieuwbouw tot renovaties. Door hun ervaring in isolatie helpen ze bovendien de energiefactuur te verlagen én onder controle te houden. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in de verwijdering van asbest. “Ons doel is vooral goede relaties uitbouwen en een kwalitatieve dienstverlening bieden aan onze klanten, op maat en in harmonie met de omgeving.”

Naast dakwerken en isolatie is de verwijdering van asbest een steeds belangrijkere pijler geworden binnen Dakwerken Durieux, in het kader van het engagement om tegen 2040 alle Vlaamse woningen asbestvrij te maken. “Al onze medewerkers beschikken over de nodige certificaten erkend door het WTCB om handelingen uit te voeren voor het verwijderen van asbest. Bovendien biedt de vernieuwde verbouwpremie een extra steun voor wie zijn gevel of dak isoleert en ondertussen ook asbest laat verwijderen. Op die manier dragen we niet alleen bij aan de vermindering van de energiefactuur, maar ook aan de gezondheid van onze klanten.” 

Mensen centraal

“Omdat je in onze huidige maatschappij het meeste van de tijd doorbrengt op je werk, willen we deze tijd voor iedereen zo aangenaam mogelijk maken. We hechten dan ook veel belang aan het algemeen welzijn. Wanneer onze mensen zich goed voelen in hun job, creëren we een duurzaam team en garanderen we continuïteit in ons werk. Automatisch zorgt dit voor tevreden klanten.” Teambuildings, brainstormsessies en open gesprekken zorgen ervoor dat ze tijdig opmerken waar de motor sputtert. Een hands-on mentaliteit én een persoonlijke aanpak van het individu met de nodige zorg en flexibiliteit, dit beschrijft het humane personeelsbeleid van deze kmo. 

Naar een duurzame toekomst

Duurzaamheid en ecologie gaan voor dit bedrijf hand in hand. Een recente verhuis van de woonwijk waarin ze gestart zijn naar een groene industriezone op de Gentse buitenring toont dan ook het engagement van Durieux Dak en Gevelrenovatie. 

“Uiteraard is deze eigen bedrijfsvestiging volledig geïsoleerd en hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen. Ook de elektrificatie van het wagenpark is inmiddels in gang gezet. 

Onze bezoeken om onze klanten in hun zoektocht naar een duurzame oplossing te begeleiden, zullen stelselmatig worden uitgevoerd met elektrische fietsen en ook het woon-werkverkeer zal kunnen gebeuren door de aanschaf van zo’n fiets bovenop het loonpakket. Op de middellange en lange termijn is het de bedoeling om volledig circulair te zijn. Alles wat we gebruiken, willen we kunnen hergebruiken.”

Durieux Dak- en Gevelrenovatie
Palinghuizen 111
9000 Gent
T. 09 236 56 31
info@dakdurieux.be
www.dakwerkendurieux.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels