Meer groen op kantoor
Peter Belaen Nature At Work

Meer groen op kantoor

Profiel - Nature At Work

Al 25 jaar is Nature At Work (by Aquarella) gespecialiseerd in het integreren van een groenbeleving in leef- en werkomgevingen. Van (kunst)planten op kantoor tot binnentuinen en van verticaal groen tot mostoepassingen. “We verkopen, verhuren en onderhouden planten in heel België. We werken met moodboards om concepten voor te stellen en werken voorstellen op maat uit. Zo bieden we een volledige ontzorging voor meer groen op kantoor.”

Vanaf begin dit jaar is Peter Belaen zaakvoerder van Aquarella. “Het ondernemerschap heeft me altijd geboeid. Aquarella is via toeval op mijn pad gekomen. Omdat de klik met de vorige zaakvoerder en het bedrijf er onmiddellijk was, heb ik geen moment getwijfeld en de sprong naar het ondernemerschap gewaagd. Ik geloof in het bedrijf en de toekomst ervan. Er is heel veel expertise aan boord. Bovendien staan bedrijven ook meer open voor groen op de werkplek, vooral omdat er meer bewustzijn is rond de voordelen ervan.

Groen op de werkplek

“Meer groen op kantoor heeft diverse voordelen. In de eerste plaats dragen ze mee zorg voor de medewerkers. Studies tonen aan dat de aanwezigheid van planten stressverlagend werkt. Daarnaast werken ze luchtzuiverend. Planten halen toxische stoffen uit de lucht, zetten CO2 om naar zuurstof en verhogen de luchtvochtigheid. Natuurlijk zorgt een mooi atrium, moswand of andere plantencreaties ook voor een goede eerste indruk bij het onthaal van bezoekers en klanten.”

Eigen kwekerij

“Al 25 jaar kweekt Aquarella haar planten zelf. We beschikken over 8000 m2 aan serres. Bovendien kweken we onze planten op hydrocultuur. Bij het kweken op hydrocultuur bepaalt de plant zelf hoeveel water ze afneemt. Hierdoor is het waterverbruik beperkt en het onderhoud eenvoudiger. Deze combinatie maakt ons uniek in West-Europa. Door zelf in te staan voor de productie, kennen we onze planten door en door en kunnen we sneller schakelen om klanten een groenbeleving te bezorgen.”

Groene ambities

“Met Aquarella willen we groeien op een gezonde en duurzame manier. Zo willen we onze kennis delen door samenwerkingen aan te gaan met architecten en facility bedrijven om leef- en werkomgevingen nog groener te maken. Naast de natuur binnen te brengen in kantoorruimten, trachten we zelf onze ecologische voetafdruk steeds te beperken, onder andere via het streven naar een groen wagenpark, efficiënt logistiek beheer en het beheer van eigen afvalstromen. Groeien op een duurzame en respectvolle manier voor zowel de planeet, onze medewerkers, leveranciers en klanten is onze ambitie.”

Nature At Work
Haenhoutstraat 147
9070 Destelbergen
T. 09 355 55 55
info@natureatwork.be
www.natureatwork.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels