Persoonlijke aanpak primeert
Stijn van Remortel
& Kris Kegels
Kegels

Persoonlijke aanpak primeert

Profiel - Kegels

In 2008 richtten de broers Kegels hun gelijknamige bouwonderneming op. Nu, dertien jaar later, bestaat het bouwbedrijf uit een team van negen mensen. “We houden het bedrijf bewust klein om de persoonlijke aanpak te laten primeren”, geeft medezaakvoerder Stijn van Remortel aan.

Niet één van de oprichters Filip of Kris Kegels stond ons te woord, wel medevennoot Stijn van Remortel. Hij voegde zich in 2015 bij bouwonderneming Kegels. “We richten ons vooral op particulieren en de bouwmarkt, zowel huizen als appartementen”, licht Van Remortel toe. “Als bouwpromotor proberen we in samenspraak met de klant het beoogde eindresultaat te bekomen. Zo krijgen we allebei een goed rendement.”

“We werken aan eigen projecten, maar realiseren ook sleutel-op-de-deurwoningen voor particulieren. We hebben eigen personeel voor de ruwbouw en de dakwerken, de rest wordt in onderaanneming uitgevoerd, maar staat wel nog steeds onder onze begeleiding.”

Persoonlijke aanpak met behoud van kwaliteit

Zo kunnen ze hun team klein houden en dat is een bewuste keuze. “We steunen op vertrouwen en geloven in open communicatie. Ons team bestaat uit zes arbeiders, één bediende en twee zaakvoerders. Zo kunnen we dicht bij onze klanten staan. Als er iets verkeerd zou lopen, kunnen we kort op de bal spelen, want we zorgen voor een permanente opvolging.”

Die persoonlijke aanpak zie je meteen in de werkwijze van Kegels. “In een eerste gesprek toetsen we af wat de verwachtingen van de mensen zijn. We lijsten op wat ze zeker wel en zeker niet willen. Vervolgens doen we een haalbaarheidsstudie met die verwachtingen in ons achterhoofd. Er volgt dan een ruwe, financiële budgettering en daarop kan er dan een akkoord gegeven worden. Het volledige traject hangt natuurlijk af van de bouwvergunning, maar zodra die er is, begeleiden we onze klanten tot het einde.”

“Dankzij onze persoonlijke touch kunnen we ons onderscheiden van andere bouwfirma’s. We staan korter bij de mensen dan de grotere bouwpromotors en we vinden de inspraak van de klant enorm belangrijk. Ze zijn bang dat ze iets kopen van een projectontwikkelaar waar ze achteraf niet tevreden over zijn, en dat begrijpen wij. Daarom komen wij altijd samen met de klant tot de beste oplossing, zodat je gegarandeerd tevreden bent.”

De grootte van het team heeft echter geen impact op de verschillende stijlen die Kegels kan aanbieden. “We werken met verschillende architecten samen, zodat de klanten hun stijl zelf kunnen bepalen. We kijken natuurlijk ook altijd naar de omgeving van de bouw, of de stijl erbij past.”

Kegels
Sportpleinstraat 61
9130 Beveren
info@kegelsbouw.be
www.kegelsbouw.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels