Startup B.matters dicht digitale kloof
Julie Alloncius
& Alex Tchirkov
B.matters

Startup B.matters dicht digitale kloof

Achter het nieuws - B.matters

Bart Bollaert, serial entrepreneur in onder meer de verzekeringssector, lanceert met B.matters een oplossing om evidente bedrijfsprocessen te digitaliseren. Het doel is om die processen dermate te automatiseren zodat bedrijven kunnen focussen op hun kernactiviteiten. Julie Alloncius, Project Manager: “Elke werknemer of elk team maakt deel uit van één of meerdere processen. Wij willen dat deze personen het digitale omarmen zodat het bedrijf zich kan focussen op de kern – namelijk: what matters – en meekan in een steeds sneller evoluerend digitaal tijdperk.”

Julie Alloncius kwam er samen met Bart Bollaert achter dat al wie met administratie bezig is, continu op zoek is naar manieren om dat sneller te laten verlopen. Daarin zagen zij een opportuniteit die intussen met B.matters is uitgewerkt tot een set van oplossingen. 

Wie de doelgroep is? “Kmo’s met meer dan tien mensen in dienst,” aldus Julie. “We starten met een vorm van intakegesprek waarin alle relevante facetten van het bedrijf worden doorgenomen. We bekijken ook welke tools al aanwezig zijn, of ze afdoende worden gebruikt, enzovoorts. Vervolgens worden de bedrijfsprocessen in kaart gebracht en worden de noden geïdentificeerd.”

B.matters voorziet daartoe in vier diensten, zeg maar een vierstappenplan. Zoals gezegd is er het intakegesprek of de audit op basis van een concrete en doelgerichte bevraging. Ook het identificeren van noden en problemen behoort daartoe en dit in een breed gamma disciplines: hr, financieel, administratief, IT, verzekeringsportefeuille, strategie, enzovoorts. Op basis daarvan en rekening houdend met wat al dan niet aanwezig is, worden projecten opgezet rond de implementatie van software en tools. 

De derde stap behelst het opmaken van draaiboeken, concreet: het implementeren van procedures, werkwijzen en richtlijnen gekoppeld aan de bedrijfsprocessen. Afsluitend wordt over de opvolging gewaakt. Worden de software en tools goed en door iedereen gebruikt? Waar kan B.matters nog van dienst zijn bij de verdere optimalisatie van de processen? De ambitie is steeds om op de meest efficiënte manier de digitale transformatie tot een goed einde te brengen.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels