Totaaloplossing voor de volledige bouwschil
Peter Lootens Durv

Totaaloplossing voor de volledige bouwschil

Profiel - Durv

Met meer dan 25 jaar ervaring mag Durv zich gerust specialist noemen op het vlak van hoogwaardig aluminium en stalen schrijnwerk en toonaangevende gevelbekleding. Het bedrijf uit Zottegem is actief op de projectmarkt waarbij het ook tal van overheidsopdrachten uitvoert. De renovatie van het oude gemeentehuis van Merelbeke is zo’n knap staaltje vakmanschap van hun hand.

Als specialist in kwaliteitsvol aluminium en stalen schrijnwerk en prestigieuze gevelbekleding maakt Durv zijn naam waar. Zaakvoerder Peter Lootens stuurt het bedrijf nu bijna drie decennia aan: “We zijn een stabiele, betrouwbare partner en zetten sterk in op een open samenwerking met onze klanten. Onze focus ligt op de projectmarkt, zowel in de privésector als openbare besturen, in heel Vlaanderen, Brussel en Henegouwen. Dat we een totaaloplossing aanbieden voor schrijnwerk, gevelbekleding en randafsluiting is onze sterkte. Dat maakt het een pak eenvoudiger voor de klant.” Durv telt een 30-tal medewerkers en is steeds op zoek naar getalenteerde en gemotiveerde mensen om het team te versterken. “We zitten in een mooie stiel en mogen best trost zijn op onze realisaties. Die passie en zin voor initiatief kenmerkt ons.”

Renovatie oud gemeentehuis

De renovatie van het oude gemeentehuis in Merelbeke getuigt van deze doortastende aanpak. Durv nam de volledig bouwschil in handen voor het gedeelte nieuwbouw en stak de ramen van het oude, beschermde gebouw in een nieuw jasje. “Voor de ramen in het bestaande gebouw kozen we hoogwaardige aluminiumprofielen van SAPA met AGC-beglazing. De boogramen geven het oude gemeentehuis een eigentijdse look en zijn tegelijk een knipoog naar het historische karakter”, vertelt Peter.

Het nieuwbouwkantoor bestaat uit twee bouwlagen en is via een gang met het oude gemeentehuis verbonden. Durv kleedde deze verbindingsgang aan met zwarte geïsoleerde panelen met brons geanodiseerde accenten. In de nieuwbouw koos de specialist uit Zottegem voor een SAPA Elegance 52-gordijngevel met glas op beide verdiepingen, in combinatie met Joris Ide-gevelpanelen. Verder voorzag Durv ook zonnewering van Helioscreen en voerde de luifels uit met Equitone pictura-panelen van Etex.

Als proactieve speler gaat Durv prat op kwaliteit, flexibiliteit en creativiteit. Peter: “We denken mee met onze klanten en komen in samenspraak met architect, aannemer en/of bouwheer tot een sluitend concept, net zoals bij dit project. Zonder het architecturale aspect uit het oog te verliezen. De kunst is om de wensen van de klant te vertalen naar een economische, esthetische oplossing die voldoet aan alle regels en eisen inzake isolatie, akoestiek, brandveiligheid en technische haalbaarheid.”

Durv
Industrielaan 11
9620 Zottegem
T. 09 361 04 73
info@durv-nv.com
www.durv-nv.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels