Van hout tot deur, vakwerk uit eigen atelier
Team Jacobs Jacobs Binnendeuren

Van hout tot deur, vakwerk uit eigen atelier

Profiel - Jacobs Binnendeuren

Een familiebedrijf pur sang dat staat voor expertise, kwaliteit en vakmanschap. Zo vat u Jacobs Binnendeuren misschien wel het beste samen. In 1919 opgericht als houtzagerij en karrenmakerij, vandaag specialist in (maat)deuren. “Zo’n 80% maken we in eigen productie”, klinkt het.

Het is de derde en vierde generatie ‘Jacobsen’ die vandaag de familiezaak op de Brakelsesteenweg in Ninove runnen: Patrick, Christine en hun kinderen Bart, Lieselotte en Wim. Karren en houten wagens maken ze al een tijdje niet meer, deuren van de bovenste plank des te meer. “Met dank aan een op kwaliteit gerichte visie, ervaring die van generatie op generatie wordt doorgegeven, een meedenkend atelier, eigen plaatsers en deskundige adviseurs en opmeters”, zegt Lieselotte Jacobs.

Totaalaanbod

Houtbewerking zit bij Jacobs in de genen. “Een deur maken is en blijft een bijzonder mooi proces: een unieke combinatie van ambacht en machinaal werk”, zegt Wim. “Door veel zelf te kunnen produceren, trends te volgen én ook zelf trendsetter te zijn, kunnen we een totaalaanbod bieden. Van tijdloze eiken deuren naar vintage cottage tot plafondhoge ‘onzichtbare’ deuren, glas en smeedijzer. Dat grote aanbod is interessant voor zowel particulieren als voor projectontwikkelaars en architecten.” 

Oplossingsgericht werken, creatief denken en het gebruik van moderne machines, laten toe om aan innovatie te doen. “Zo werkten we onlangs een alternatief in gelakt hout uit voor de smeedijzeren deuren. Dat doet de prijs en de levertermijn dalen.” En die levertermijn is? “Reken op zes tot acht weken voor de projectmarkt en acht tot twaalf weken voor particulieren.”

Familiale drijfveer

Klant zijn bij Jacobs Binnendeuren, betekent de familie ook effectief zien en horen. “Ikzelf sta nog regelmatig in de verkoop, Wim doet hr en communicatie en Bart begeleidt onder andere het atelier en de plaatsingen. Is er ergens toch eens een probleem, dan gaat hij langs en hakt hij knopen door”, zegt Lieselotte. “Zo werken we eigenlijk op elk vlak: korte communicatielijnen, snel duidelijkheid, persoonlijk advies en passie voor het vak.”

Jacobs Binnendeuren
Brakelsesteenweg 444
9400 Ninove
T. 054 32 63 06
lieselotte@jacobs-deuren.be
www.jacobs-deuren.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels