Garantie op feest in stijl
Pascal Peene,
Christophe Leconte
& Carine Tack
Femat - Traiteur Leconte

Garantie op feest in stijl

Testimonial - Femat - Traiteur Leconte

Voor zijn inkleding met een persoonlijke toets doet Traiteur Leconte al jarenlang beroep op Femat, het Izegemse verhuurbedrijf van feestmateriaal. “Onze partner is niet alleen uitermate flexibel, maar ook nog eens een echte trendsetter”, stippen Carine Tack en Christophe Leconte aan.

De samenwerking tussen Femat en Traiteur Leconte kreeg nog meer diepgang tijdens de voor de eventsector hectische coronaperiode. “We moesten steeds opnieuw schakelen. Dat we er keer op keer in slaagden om onze projecten tot een goed einde te brengen, is het ultieme bewijs van ons sterk partnership.”

Om de band met de klanten te behouden, maar ook om het team aan boord te houden, besliste Traiteur Leconte kort na de eerste lockdown om een pop-up op te zetten in Kasteel Te Lake (Zulte). “We maakten een afspraak in de showroom van Femat om het meubilair, zowel voor binnen als voor de kasteeltuin, te selecteren. Onze partner stond ook in voor het servies. Haar ruime aanbod aan diverse stijlen, die voldoen aan de hedendaagse wensen, was al snel een bron van inspiratie om onze droomformule uit te werken. We slaagden erin om 300 zitplaatsen te creëren in het kasteel en de tuin. Daarvoor waren vele vrachtwagens meubilair nodig. Het pop-up verhaal was even buiten onze comfortzone, maar met Femat als steun kwam alles in orde. Het was mogelijk om tussentijds te schakelen. Flexibiliteit zoals we die alleen bij Femat ervaren”, vertelt Christophe Leconte.

“Van zodra feesten opnieuw mogelijk was, moest alles op diverse locaties versneld uitgerold worden. Vermits Femat naast het meubilair ook instaat voor borden, glazen, bestek en linnen konden we snel vooruit. Onze partner neemt ook steeds de afwas voor haar rekening.”

Eigen stempel

Veelal vindt het eerste gesprek plaats op de locatie van het feest. “Klanten komen vaak met hun persoonlijk idee bij ons. Als ze voor bijvoorbeeld Kasteel Te Lake kiezen, ligt de stijl al deels vast. We laten hem of haar een selectie van het feestmateriaal maken, maar wij geven zelf de opdracht door aan Femat. Die aanpak zorgt voor rust bij alle partijen. Het basisontwerp wordt dan in een later stadium verder uitgewerkt.”

Bedrijven die na corona opnieuw volop inspanningen leveren voor hun personeel, zijn bij Traiteur Leconte en Femat dus zeker van een feest op maat. “We bieden onze klanten de mogelijkheid om hun stempel te drukken op hun evenement. We staan garant voor een ruim aanbod, zowel qua stijl als schaalgrootte”, vertelt Pascal Peene.

“De tijd van de klassieke feestzaal met zijn vaste materialen is al lang voorbij”, beaamt Carine Tack. “Onze klanten willen een locatie en aankleding naar eigen smaak. Mensen ruilen standaardformules in voor eigen accenten, zowel wat locatie, stijl als sfeer betreft. En te weten dat de troef van Femat nu net is dat ze voortdurend nieuw materiaal aanbieden.”

Goede en snelle communicatie

“Ons meubilair en serviezen gaan mee met hun tijd”, aldus Pascal Peene. “We kunnen met onze diverse formules, gaande van romantisch landelijke stijl, over luxueuze stijl tot eerder strak moderne stijl, telkens weer voldoen aan de wensen van de gasten.”

“Onze samenwerking verloopt dankzij onze ruime ervaring en goede communicatie gesmeerd”, besluit Christophe Leconte. “Als er zich al eens een probleem zou voordoen, wordt er meteen overlegd en volgt er snel een oplossing. Soms werken we op locaties die zware eisen stellen aan de levering of afhaling van het feestmateriaal. Daar weet onze betrouwbare en creatieve schakel Femat altijd raad mee.”

Femat
www.femat.be
Traiteur Leconte
www.traiteur-leconte.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels