Gezond groeien door beter inzicht
Bart Pessemier,
Kathleen Pieters
& Tim Debakker
TDcleaning - VGD

Gezond groeien door beter inzicht

Testimonial - TDcleaning - VGD

Kort na de oprichting van TDcleaning in Buggenhout namen de oprichters-bestuurders Kathleen Pieters en Tim Debakker de beslissing om hun boekhouding en fiscaliteit onder te brengen bij Bart Pessemier van KMO Consulting. Intussen maakt het accountancy kantoor uit Opwijk deel uit van het expertisenetwerk van financieel adviesverlener VGD. Het geeft TDcleaning bijkomende armslag om gericht en gezond te groeien.

Zowel TDcleaning als KMO Consulting zijn klein begonnen, bevestigt Bart Pessemier, adviseur en kantoorverantwoordelijke van VGD in Opwijk. Bart Pessemier: “Het traject dat TDcleaning en ikzelf hebben afgelegd, is vergelijkbaar. Ik heb dus een goed zicht op de uitdagingen waarvoor zij staan.” Voor TDcleaning is VGD een partner die hen compleet ontzorgt. Kathleen Pieters, bestuurder TDcleaning: “We zijn bij Bart gestart voor onze boekhouding. Later is Bart gaan samenwerken met VGD, waardoor wij nu toegang hebben tot nog meer expertise. Wij bieden als schoonmaakbedrijf vier diensten aan: schoonmaken, ramen wassen, ontmossen en schoorsteenvegen – en in die vier disciplines willen we een beter inzicht krijgen in de cijfers.” Tim Debakker, medebestuurder, vult aan: “We willen nauwkeurig kunnen evalueren in welke van onze diensten we beter kunnen presteren of welke van onze activiteiten we kritisch moeten bekijken.” Kathleen Pieters: “Op basis van die inzichten hebben we bijvoorbeeld al beslist om schilderwerken als activiteit uit ons aanbod te schrappen.”

Brede ondersteuning

VGD beperkt zich niet louter tot het verstrekken van inzichtelijke cijfers. Dankzij de implementatie van een inzichtelijke managementrapportering en optimale bedrijfsprocessen door de dienst CFO Services wil en kan VGD ook in de breedte adviseren. In die optiek zorgt VGD er als klankbord en sparring partner voor dat bedrijven de juiste organisatorische focus houden op hun financiële afdeling. Daarbij wordt onder meer bekeken of de juiste oefeningen en analyses worden gemaakt en of ze efficiënt en correct worden uitgevoerd. Er wordt ook gepolst naar de systemen die de bedrijfsvoering ondersteunen en naar de manier waarop het bedrijf naar zijn resultaten kijkt, het werkkapitaal en diens cashpositie. 

Bart Pessemier, adviseur VGD: “Ons advies is heel ruim. Naast Accountancy, Tax en Audit brengen we ook oplossingen voor onder meer hr, vermogensplanning, bedrijfswaarderingen en -overnames, subsidies … en zelfs voor het opstellen van een testament.” Kathleen Pieters: “VGD heeft ons inderdaad geadviseerd wat de vermogensplanning betreft, zodat we ons ook daar geen zorgen over hoeven te maken. Wij willen onze zaken uiteraard op orde hebben voor het geval dat nodig zou blijken.”

Tim Debakker vat samen: “Met VGD hebben we een partner en vertrouwenspersoon die ons een hoop kopzorgen bespaart. Dat geeft ons de ruimte om voornamelijk te focussen op de activiteiten van ons bedrijf.”

TDcleaning
www.tdcleaning.be
VGD
www.be.vgd.eu

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels