Hoe extra inkomsten genereren dankzij laadpalen
Team Top Motors Top Motors

Hoe extra inkomsten genereren dankzij laadpalen

Praktijck - Top Motors

Het aantal elektrische voertuigen in België groeit snel. Van 50.000 EV’s op onze wegen begin 2022, verwachten we dat er in 2030 meer dan een miljoen zullen zijn. Elke bestuurder wil natuurlijk comfortabel opladen. Performante laadstations zullen daarom niet alleen een noodzaak zijn voor u en uw medewerkers, maar ook een kans om nieuwe klanten aan te trekken! Bovendien profiteert u als professional van een aftrekbaarheid tot 200% indien de installatie gebeurt voor maart 2023 én de laadpalen ook publiekelijk toegankelijk zijn.

Naast de verhoogde zichtbaarheid van uw vestiging en het belastingvoordeel op de investering, kan het installeren van terminals op uw parking snel interessant worden. Door te beslissen om uw aangesloten terminals toegankelijk te maken, krijgt u het etiket van laadpuntoperator, zonder dat u ze hoeft te beheren. Een gespecialiseerd bedrijf zoals EDI kan dat voor u regelen. Zo kiest u gewoon de prijs waartegen uw klanten of passerende bezoekers hun voertuig opladen en zorgt u voor een marge op elektriciteit voor elke kWh die op uw terminals wordt geladen. Zo worden uw terminals, van zodra de investering is terugbetaald, snel een nieuwe inkomstenbron voor uw bedrijf.

Advies

Er zijn veel aanbieders, maar geen enkele beschikt over de ervaring én het ruime aanbod van Top Motors. Alle sales advisors zijn opgeleid in deze materie en kunnen direct uitleg geven over de laadinfrastructuur en offertes op maat opstellen. We werken samen met onder andere EDI (Electric by D’Ieteren) en Smappee uit Kortrijk. Van een honderdtal installaties tijdens het eerste jaar van activiteit in 2019, installeerde EDI in 2020 al een honderdtal terminals per maand en in 2021 een honderdtal terminals per week. EDI en Smappee richten hun activiteiten op huishoudelijke en professionele installaties, thuis of op kantoor.

Top_Motors

Aandachtspunten

Het door u gekozen bedrijf moet terminals kunnen leveren die zijn uitgerust met een internetverbinding, en dus in staat zijn om aangesloten diensten te leveren. Dan moet dit bedrijf ook deze geconnecteerde diensten kunnen leveren en beheren, zoals split billing (shared billing) wat erg handig zal zijn bij het laden van bedrijfswagens en bij de installatie van laadpalen bij de medewerkers thuis. Geef tot slot de voorkeur aan een bedrijf dat werkt met een open platform en protocollen. Dit betekent dat u altijd enige vrijheid heeft in de keuze van uw terminalbeheerder en dat u niet uw hele infrastructuur hoeft te veranderen wanneer u om de een of andere reden van beheerder moet veranderen.

Wagenparkbeheerders

Door voor Top Motors te kiezen, kiest u voor onestopshopping met een ondersteuning van A tot Z in vloot- en laadbeheer, inclusief applicatie, platform en 24/7-ondersteuning.

Top Motors
www.topmotors.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels