Maatmeubilair voor Gents advocaten-<br>kantoor
Pieter De Sutter
& Gil Lagacie
Roelandt Interieurbouw -
Kwint Advocaten

Maatmeubilair voor Gents advocaten-
kantoor

Testimonial - Roelandt Interieurbouw - Kwint Advocaten

Voor hun nieuwe kantoor rekende Kwint Advocaten op Roelandt Interieurbouw, die een oog voor esthetiek combineren met expertise in maatwerk. Het historische gebouw in de Brandweerstraat, de oude Gentse academie, bood de nodige uitdagingen voor de interieurinrichter, die een ontwerp uitwerkte met slim ruimtegebruik en afwerking met Shinnoki-hout.

Sinds 2021 sturen Pieter De Sutter en Florian Nachtergaele bij Roelandt Interieurbouw een 42-koppig team aan. Ze specialiseren in de binneninrichting van kantoren, horeca en de residentiële markt. Vanuit hun eigen atelier in Zottegem leveren ze hoogwaardig maatmeubilair. “We werken geregeld samen met architecten”, vertelt Pieter. “We werden betrokken bij de opdracht voor Kwint Advocaten via het Gentse Bureau Baem dat samen met het ontwerpbureau PJMARES uit Brussel instond voor de ontwikkeling van dit kantoor.” Kwint Advocaten is een team van twaalf advocaten, gespecialiseerd in arbeids- en socialezekerheidsrecht. “Eigenlijk het juridische luik van hr”, verduidelijkt vennoot Gil Lagacie. “We zetten – naast procedurewerk – ook sterk in op adviesverlening en willen een engagement aangaan met ons cliënteel, in hoofdzaak bedrijven, op lange termijn.”

Slim ruimtegebruik

De nieuwe kantoorruimte wordt gekenmerkt door scheve muren en parallellogrammen. Geen sinecure om alle meubels mooi in te passen, dus. Roelandt Interieurbouw produceerde en plaatste voor Kwint Advocaten een grote kastenwand in Shinnoki-hout, die alle dossiers netjes wegbergt.

Er zijn vijf individuele bureauruimtes, afgescheiden door glaspartijen, en drie bureau-eilanden. 

Tussen de werkplaatsen zijn tussenschotten, zodat overleg mogelijk is, maar ook opperste concentratie. Iedereen beschikt bovendien over een persoonlijke kast om zijn of haar materiaal op te bergen. Dé blikvanger is de maatkast in de vergaderzaal. Van buitenaf zie je door het raam het logo in leds, ingewerkt in de rug van de kast.

Vlotte communicatie en service

Als interieurinrichter weet Roelandt Interieurbouw wat het is om met strakke deadlines te werken. Dat was in het kantoor van Kwint Advocaten niet anders. “De interieurinrichting komt op het einde van de rit”, vertelt Pieter. “In een zestal weken tijd hebben we de volledige kantoorruimte onder handen genomen. Geen evidente opgave, maar die druk van deadlines zijn we wel gewend. Partners die zo betrokken zijn als Gil, helpen om het werk te laten vooruitgaan. Het duurde hier nooit lang om knopen door te hakken.” Dat is ook iets wat Gil bijzonder wist te waarderen tijdens de samenwerking. “De snelheid en flexibiliteit die Roelandt Interieurbouw aan de dag legde, getuigen van hun uitmuntende service. Ze komen hun beloftes na en communiceren transparant. Problemen zullen er altijd zijn. Hoe je omgaat met de oplossing, maakt het verschil. Samen trokken we de kar en werkten we naar de deadline toe, zonder energie te verspillen aan inefficiënte communicatie. Ons cliënteel op een snelle, efficiënte, correcte en flexibele manier bedienen vinden we zelf ook heel belangrijk en is één van de sterktes van ons kantoor.”

Roelandt Interieurbouw
www.roelandtinterieur.be
Kwint Advocaten
www.kwint.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels