Strijdlustige partner in de war for talent
Thomas Leenknecht
& Stefan Grosjean
STRAFF - Smappee

Strijdlustige partner in de war for talent

Testimonial - STRAFF - Smappee

Hoe win je de war for talent? Een eenduidig antwoord is er niet. Een standvastige partner die ruime expertise op het vlak van hr aan de dag legt, brengt je wel al een heel eind. Dat begrijpt ook Stefan Grosjean. De oprichter en CEO van cleantechbedrijf Smappee wordt intussen al drie jaar geruggensteund door externe hr-dienstverlener STRAFF.

Smappee is een energietechnologiebedrijf dat de energietransitie wil voortstuwen. Daarvoor ontwikkelt het slimme applicaties die hernieuwbare energie en energie-efficiëntie centraal stellen. Tien jaar na de oprichting blikt Smappee terug op een indrukwekkende groei en kijkt het vooral met onstuitbare ambitie naar de toekomst. Sinds drie jaar rekent CEO Stefan Grosjean op de veelzijdige diensten van STRAFF om zijn onderneming te ondersteunen. “Misschien houd ik mijn samenwerking met STRAFF beter geheim, want in de ‘war for talent’ maken zij voor mij echt het verschil”, stelt hij. “Het is een samenwerking waar ik graag en met trots over vertel.”

Twee woorden

STRAFF is een externe hr-partner die inzet op strategie, rekrutering en retentie. Smappee werkt in een omgeving die razendsnel evolueert, groeit mee aan een gelijkaardige snelheid en verwacht dat ook medewerkers op die trein springen. 

“Bij Smappee zetten we onze expertise op elk van deze vlakken in”, vertelt medezaakvoerder Thomas Leenknecht. 

“Het klikte meteen”, weet Stefan Grosjean nog. “We hebben hetzelfde engagement en zitten op dezelfde golflengte. We leggen beiden de focus op kwaliteit en duurzaamheid. STRAFF werkt ‘in house’, kent onze mensen en heeft dus feeling met het bedrijf. Ze zien ‘the bigger picture’ en we begrijpen elkaar ondertussen met twee woorden. Het onderlinge vertrouwen laat ons toe open te communiceren en te zeggen waar het op staat.” 

Complementaire samenwerking

STRAFF staat in voor de rekrutering van nieuw talent, denkt met Smappee mee op strategisch vlak en stippelt een retentiebeleid uit. Smappee groeit snel en verwacht van de medewerkers een even snelle evolutie. 

“Om mijn mensen zich op hun opperbest te laten voelen, vertrouw ik op STRAFF”, stelt Stefan. “Als CEO hou ik de langetermijnvisie voor ogen, STRAFF helpt me om werknemers ook op korte termijn goed te begeleiden. Een bedrijf is maar zo succesvol als zijn mensen, die visie delen we.” 

Thomas Leenknecht bevestigt de complementaire samenwerking. “Het succes is ook te danken aan de ruimdenkendheid van Stefan. Hier heerst een cultuur van vooruitgaan. De kracht van de samenwerking zit in de wisselwerking: er wordt oprecht geluisterd naar feedback. Zolang onze waarden zo goed overeenstemmen en onze werking complementair blijft, kunnen we elke uitdaging aan, nu en in de toekomst.” 

STRAFF gaat telkens voor een partnership, in de volle betekenis van het woord. “Samenwerken impliceert dat het niet om eenrichtingsverkeer gaat. Bij Smappee begrijpen ze dat perfect. Daarom heeft onze samenwerking alles om ook in de toekomst succesvol te blijven.”

STRAFF
www.straff.be
Smappee
www.smappee.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels