Duurzame tuinontwerpers
Dimitri Sleeuwagen
& Sofie De Maeght
SD Tuinen

Duurzame tuinontwerpers

SD Tuinen

Een stijlvolle woning komt pas volledig tot haar recht in de juiste omgeving. “Tuinontwerp en -aanleg worden dan ook steeds belangrijker om van uw huis een echte thuis te maken”, zeggen Dimitri Sleeuwagen en Sofie De Maeght, de dynamische oprichters van SD Tuinen uit Wanzele, deelgemeente van Lede.

Dimitri begon bijna 15 jaar geleden met grondwerken. In 2011 kreeg hij de steun van Sofie die afgestudeerd was als gegradueerde in de Tuin- en Landschapsarchitectuur. Die complementariteit zorgde voor vuurwerk, want in geen tijd groeide SD Tuinen uit tot een bedrijf met 15 werknemers. “Dimitri doet de planning, de verkoop en de werfopvolging. Zelf sta ik in voor de administratie en doe ik een deel van de tuinontwerpen”, legt Sofie De Maeght uit.

Van alle markten thuis

Aanvankelijk legde SD Tuinen zich toe op particulieren, maar inmiddels tekenen bedrijven en projectontwikkelaars al voor één kwart van de omzet. “We specialiseren ons steeds meer in totaalprojecten inclusief verharding, afsluiting, houten constructies en waterelementen. Zo heeft de klant maar één aanspreekpunt voor zijn project”, aldus Dimitri Sleeuwagen.

De omgevingswerken aan enkele nieuwe bedrijfsgebouwen op The Loop in Gent is één van de mooiere referenties op het palmares van Dimitri en Sofie. “Dit project illustreert de toegenomen veelzijdigheid van onze job”, zegt Dimitri Sleeuwagen. “Een tuinaannemer moet van alle markten thuis zijn. Grondwerken, vloeren, loodgieterij, elektriciteit, plantenkennis, … hij moet het allemaal in de vingers hebben. Het is dan ook jammer dat ons beroep soms onderschat wordt.”

Een blijvende trend in de particuliere tuinaanleg is de grote interesse in zwembaden en -vijvers. Ook bij SD Tuinen merken ze een groeiende interesse voor duurzaamheid, want een hybride zwemvijver met 100 procent chloorvrij water is steeds meer in trek.

Zorgeloos genieten

Sofie en Dimitri streven ernaar om zoveel mogelijk werken met eigen mensen uit te voeren. “Dat is de beste garantie op kwaliteit en een stipte naleving van de planning”, weet Sofie De Maeght. “Na de oplevering stellen we onze klant altijd een onderhoudscontract voor en steeds meer mensen gaan daar op in. Zo kunnen zij zorgeloos genieten van hun mooie tuin.”

SD Tuinen

Bredestraat 65
9340 Wanzele

T. 053 77 54 68

info@sdtuinen.be
www.sdtuinen.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels