Correct meten  is weten
Vincent Baeten

Correct meten is weten

Asset

Bij ASSET draait alles om correct meten. Het Gentse studiebureau biedt een ruime waaier van diensten aan: van landmeetkunde over 3D-laserscanning en inventarisaties van openbaar domein tot bodemonderzoek en milieuconsultancy.

Midden de jaren '80 werd ASSET opgericht “Dat was nog de tijd van het potlood en de tekentafel”, lacht de huidige Managing Director Vincent Baeten. “Het bedrijf voerde allerhande opmetingen uit met behulp van elektronische meetapparatuur en verwerkte die gegevens tot digitale tekeningen. Dat was een vooruitstrevend idee in die tijd want er was bijvoorbeeld nauwelijks software beschikbaar.”

Het bedrijf begon met klassieke landmeetkunde, maar omarmde snel nieuwe technieken en disciplines. Dankzij zoveel enthousiasme en dynamiek groeide ASSET uit tot een veelzijdig studiebureau met intussen een 20-tal vaste medewerkers. “Onze specialisten hebben een heel gevarieerde job want elke opdracht is anders. En dat geldt voor iedere discipline”, zegt Vincent Baeten. “Recent deden we de opmeting van een deel van de Gentse Sint-Baafskathedraal via 3D-laserscanning. Deze scanning was nodig omdat het Lam Gods een nieuwe locatie in de Sacramentskapel krijgt en daarvan bestaan er natuurlijk geen digitale plannen. De opmeting van het Kasteeldomein Borluut in functie van een grootschalige restauratie is een andere referentie op ons visitekaartje. We aanvaarden zowel eenvoudige als complexe opdrachten. Of het nu gaat om een opmeting, een bodemproject of milieu-consultancy.

Het klantenbestand van ASSET bestaat uit architectenbureaus, projectontwikkelaars, particulieren, kleine en grote bedrijven, aannemers en openbare besturen. “De voorbije jaren zijn heel wat kleine, familiale studiebureaus gestopt of overgenomen door grote spelers, maar wij blijven onze eigen koers varen. Onze klanten kiezen bewust voor een kleinere organisatie omwille van de flexibiliteit, de korte communicatielijnen en de kostenefficiëntie”, benadrukt Vincent Baeten.

ASSET, van alle markten thuis
  1. landmeetkunde: allerlei opmetingen van terreinen en infrastructuur, prekadastraties, …
  2. 3D-laserscanning: opmeten van complexe installaties, gebouwen en monumenten. Op basis van deze scanning bekomt men een puntenwolk met miljoenen punten, waaruit modellen, grondplannen, doorsnedes en gevelzichten kunnen gegenereerd worden
  3. inventarisatie openbaar domein: bovengrondse en ondergrondse opmeting van onder andere rioleringsstelsels
  4. bodemsaneringsdeskundige: bodemonderzoeken met het oog op het bekomen van een bodemattest
  5. asbestinventarisatie en sloopopvolgingsplannen
  6. milieuconsultancy: begeleiding van bedrijven bij het opvolgen van de milieuwetgeving, externe milieucoördinaties en aanvragen van omgevingsvergunningen

 

ASSET

Wiedauwkaai 51
9000 Gent

T. 09 253 56 84
info@asset.be
www.asset.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels