Premium eventcateraar
Wim De Bruyne
& Sebastiaan Tips
Coeur Catering

Premium eventcateraar

Bedrijfsprofiel - Coeur Catering

Coeur Catering drukt al ruim vijftien jaar zijn stempel op de cateringwereld. “We verzorgen elk type event, privé of corporate, om op het even welke locatie in binnen- en buitenland. Daarbij streven we telkens weer naar een verhaal op maat van onze klant”, vertellen zaakvoerders Wim De Bruyne en Sebastiaan Tips.

Het Gentse bedrijf doet op jaarbasis de catering voor meer dan 150.000 personen. “We verzorgen evenementen van 20 tot 2.000 man. Daarbij koken we met liefde voor het product, verfijnd en ongedwongen.” Coeur Catering nam destijds tijdens het Filmfestival van Gent voor het eerst een hoge vlucht. “Ons gedreven en ervaren team bestaat intussen uit 35 vaste medewerkers en evenveel zelfstandigen en tijdelijke krachten, die elke dag opnieuw met passie, een creatieve kijk en een scherp oog voor perfectionisme het beste van zichzelf geven op het vlak van logistiek, keuken en zaal.”

Sebastiaan_Tips

Rooftop Bar & Restaurant Gaston

Met Wim, van opleiding chef-kok, en Sebastiaan, master in de rechten, aan het roer is het succesverhaal van Coeur Catering verzekerd. “In 2010 lanceerden we Rooftop Bar & Restaurant Gaston. Het is, behalve het mooiste dakrestaurant van Gent tijdens juli en augustus, ook een gegeerde locatie doorheen het jaar voor elk privé-event. Voor ons vormt deze uitbating het ideale uithangbord voor onze activiteiten als cateringbedrijf. Met Rooftop Bar & Restaurant Gaston waren we één van de Belgische pioniers in de wereld van de pop-up tijdens de zomerperiode. Vanaf het tweede jaar zijn we de rooftop ook beginnen te gebruiken als eventlocatie gedurende de resterende tien maanden. Daar focussen we ons dan weer op b2b-evenementen en privé-aangelegenheden zoals trouwfeesten en babyborrels.

Elk feest verzorgen we exclusief vanuit ons moederbedrijf Coeur Catering. In de restaurantperiode van twee manden bereiken we een heel divers publiek, wat zorgt voor een kruisbestuiving. Mensen die in de Gaston komen eten, willen er trouwen. En klanten die op deze unieke locatie trouwen, willen hier komen eten.”

Rooftop Bar & Restaurant Gaston hebben een pak troeven. “Niet in het minst de volledig uitgeruste keuken, waar we culinaire hoogstandjes kunnen bereiden.

Bovendien is de binnencapaciteit even groot als de buitencapaciteit (tot 100 personen). Sinds vorig jaar hebben we op dezelfde verdieping naast de grote binnenruimte ook een living room concept in de toren, die een beschermd monument is. Daar kunnen we in de restaurantperiode groepen tot 30 personen ontvangen. Tijdens de rest van het jaar is het mogelijk om er seminaries, congressen en privédiners op hoog niveau te verzorgen. Bij goed weer kunnen onze klanten op het dak zitten, maar de intieme ceremonie kan ook binnen plaatsvinden.”

Wim_De_bruyne

Red Loft in hartje Gent

“Sinds dit jaar baten we in het centrum van Gent eveneens de Red Loft uit, een ander oud karaktervol industrieel pand, in een huiselijke setting”, vervolgen Wim De Bruyne en Sebastiaan Tips. “Die locatie, waar er vlakbij op de vernieuwde site van Dok Noord een ondergrondse parking is gekomen en die plaats biedt aan 150 personen, vormt een geschikt alternatief voor de druk bezette Rooftop Gaston, die op zowat 500 meter ligt. Voorts hebben we nog twee ruime en karaktervolle B&B’s, geliefd bij mensen die op congres zijn en trouwkoppels.”

Coeur Catering

Naast het succes van de twee eigen feest- en eventlocaties, Rooftop Bar & Restaurant Gaston en Red Loft, blijft Coeur Catering de kern van het bedrijf. “Als high-end cateraar blijft onze ­corebusiness het verzorgen van ­evenementen, in feestzalen of thuis. We ­kunnen even goed een mobiele unit voorzien op om het even welke locatie”, besluiten Wim De Bruyne en Sebastiaan Tips.

Coeur Catering
Molenwalstraat 25
9030 Gent
info@coeurcatering.be
www.coeurcatering.be

Rooftop Bar & Restaurant Gaston
Hurstweg 8
9000 Gent
info@gaston-gent.be
www.gaston-gent.be

Red Loft
Hugo Van der Goesstraat 17A
9000 Gent
reservation@redloft.be
www.redloft.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels