Verzorgde transportoplossing op maat
Dany Van Extergem Transport
Van Extergem/Danvex

Verzorgde transportoplossing op maat

Transport Van Extergem/Danvex

Veiligheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid: het zijn de drie stokpaardjes van Transport Van Extergem uit Dendermonde. Wat begon als een transportbedrijfje met één trekker is in drie decennia tijd uitgegroeid tot een stevige kmo met achttien werknemers.

“Het is een microbe. Je hebt ze of je hebt ze niet”, verklapt Dany Van Extergem de reden waarom hij bijna dertig jaar geleden met zijn eigen transportbedrijf begon. Aanvankelijk ging het om een eenmanszaak met één wagen, anno 2019 gaan er dagelijks zestien chauffeurs voor hem de baan op. Al durft Dany in geval van nood nog wel eens zelf achter het stuur te kruipen. Toch vind je hem meestal achter zijn bureau waar hij de planning en de administratieve opvolging van de activiteiten organiseert. “Die kleine, flexibele structuur is één van de pijlers van ons succes. De klant komt rechtstreeks bij de beslissingsnemer terecht en wordt dan ook meteen geholpen”, vertelt hij.

Veiligheid centraal

Transport Van Extergem richt zich vooral op algemeen transport met huifwagens en containervervoer. Het bedrijf is actief in de Benelux met af en toe een uitstapje naar Noord-Frankrijk. Het klantenbestand bestaat zowel uit lokale kmo's als uit grote bedrijven en dat uit diverse sectoren. Naast het klassieke transportbedrijf heeft Dany Van Extergem met Danvex nog een nieuwe activiteit opgestart. Het jonge bedrijf verhuurt trekkers en opleggers.  

Jaarlijks investeert Dany Van Extergem heel wat middelen in zijn vloot. “Moderne en propere wagens zijn belangrijk voor de uitstraling, want uiteindelijk zijn onze chauffeurs de ambassadeurs van onze klanten”, benadrukt hij. “Veiligheid staat daarbij altijd centraal. We investeren niet zozeer in opvallende toeters of bellen, maar wel in efficiënte veiligheidssystemen zoals dodehoekcamera's, adaptive cruise control, lane departure warning en advanced emergency braking.”

Degelijk materieel is bovendien een grote troef in de zoektocht naar medewerkers. Het is een publiek geheim dat het niet zo evident is om chauffeurs te vinden. Het is dan ook een echt knelpuntberoep. Dany prijst zich gelukkig dat hij dag in dag uit kan rekenen op zijn trouwe werknemers. “Gemotiveerde collega's mogen zich altijd melden”, besluit Dany.

Transport Van Extergem/Danvex

Vriesenrot 1
9200 Dendermonde

T. 052 22 02 34

info@transportvanextergem.be
www.transportvanextergem.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels