Wat is digitale marketing?
Anthony Bafort Landing Partners

Wat is digitale marketing?

Vraag & Antwoord - Landing Partners

Digitale ­marketing is gericht aan ­gebruikers van ­elektronische apparaten met internetverbinding, zoals computers, ­smartphones en tablets. Een digitale ­marketeer ontwikkelt en implementeert strategieën en programma’s om de ­visibiliteit van een bedrijf online te verhogen. Hij neemt taken op zich zoals zoekmachineoptimalisatie, content marketing, video- en data-gestuurde marketing.

Zou mijn bedrijf profiteren van digitale marketing?

Zeer zeker. Hoewel bedrijven in veel sectoren digitale marketing sceptisch blijven benaderen, beseffen veel bedrijfsleiders dat niét inzetten op dit soort marketing zou betekenen dat ze een grote doelgroep aan particuliere en professionele klanten niet bereiken. Voor geïnteresseerden geven wij gratis 'labs' waarin we de mogelijkheden van uw onderneming onderzoeken.

Wat is SEO?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces dat tactieken gebruikt om de inhoud van een site door een ­zoekmachine zoals Google te ­presenteren. Een professionele aanpak verhoogt de kwaliteit en kwantiteit van het online verkeer. Het grootste deel van het online verkeer wordt ­gegenereerd door ­zoekmachines. Leads die zo bij je bedrijf terecht komen, hebben een ­grotere ­commerciële intentie dan leads die via andere ­kanalen binnen komen.

Wat is content marketing?

Contentmarketing is het creëren en verspreiden van educatieve en/of vermakelijke informatie over de activiteiten van je bedrijf met het doel merkbekendheid en verkopen te genereren. Marketinginhoud is over het algemeen gratis en promoot je merk niet expliciet zoals een advertentie dat zou doen.

Hebben we video nodig?

Marketeers houden van video, omdat online consumenten dat ook doen. Er wordt elke dag meer dan een miljard uur aan video op YouTube ­bekeken. Video is een flexibel en aantrekkelijk ­inhoudsformaat. Het is gemakkelijk om over verschillende ­platforms te delen. Smartphones en digitale bewerking hebben het veel ­gemakkelijker gemaakt om video te maken, dus het potentieel voor een hoge ROI is groot.

Wat is datagestuurde marketing?

Datagestuurde marketing ­verwijst naar strategieën en processen die gegevens ­gebruiken om een dieper inzicht te krijgen in wat klanten willen. Wanneer je begrijpt wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe ­consumenten reageren op ­marketinginspanningen, ben je geneigd om betere ­beslissingen te nemen. Een datagestuurde aanpak houdt de kost voor het ­overtuigen van je klanten nauw in het oog zodat de marketinginvesteringen ten alle tijde geld opbrengen.

Hoe lang duurt het om resultaten te zien?

Betaalde digitale marketingprogramma's moeten ­onmiddellijk resultaten opleveren. Anderzijds vereisen programma's zoals content marketing, e-maillijsten bouwen en zoekmachineoptimalisatie doorzettingsvermogen en geduld. De eerste resultaten merk je al gedurende de eerste maanden, maar het kan tot een jaar duren voor je effectief de commerciële doelstellingen realiseert. Bij Landing partners kijken we samen wat de beste activiteiten zijn voor je verwachtingen en tijdsperspectief.

Deze expertise werd aangeboden door  Landing Partners

Landing Partners

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels