De reinigings-<br>kunstenaars
David Le Rycke DLR Cleaning

De reinigings-
kunstenaars

DLR Cleaning

Twintig jaar geleden gestart met de reiniging van wagenparken breidt DLR Cleaning uit Drongen zijn activiteiten gestaag uit. David Le Rycke en zijn drie medewerkers maken ook bemoste bedrijfsgevels in een mum van tijd proper en gaan over tot ijsstralen daar waar er geen water welkom is.

Drongenaar David Le Rycke startte DLR Cleaning in bijberoep. Zijn eerste klant was niet de minste: DHL. Deze internationale speler vertrouwde, net als Ceris, meteen meer dan twintig bestelwagens toe aan Davids reinigingskunsten. “Op vandaag maken we met onze mobiele carwash auto’s tot trekkers en trailers schoon en alles wat daartussen zit qua grootte”, vertelt David. Waar wagenparken zijn, vallen er ook magazijnen te reinigen, stelde de geboren ondernemer vast en hij investeerde in de benodigde machines om gevels van mos te ontdoen of om ze klaar te zetten voor schilderwerken. “We hebben in het verleden ook al vleeshallen gereinigd. Om maar te zeggen: DLR Cleaning komt op heel veel plaatsen.”

IJsstralen

De investering in ijsstralen, nu drie jaar geleden, heeft het actiegebied nog verruimd. “Dat procedé is vergelijkbaar met zandstralen, maar dan met CO2. Enkel de vuiligheid die loskomt met afspuiten blijft achter, want er wordt geen water gebruikt. Het maakt dat we zelfs erg vuile machines kunnen reinigen zonder het productieproces te hinderen.” Aangezien Davids 19-jarige zoon Gilles ook zijn opwachting heeft gemaakt in het bedrijf, alle medewerkers erg goed op elkaar zijn ingespeeld en over een performant machinepark beschikken, kan DLR Cleaning mikken op een verdere uitbreiding van het klantenbestand. “We kijken vooral in de richting van Oost- en West-Vlaanderen. Die laatste regio is nogal filevrij, een belangrijk voordeel”, klinkt het nog.

Milieuvriendelijke zepen

Verder draagt DLR Cleaning milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel. “Indien nodig zuiveren wij het gebruikte water vooraleer het wordt geloosd”, geeft David nog mee. “We gebruiken nooit zuren, wel bijna volledig afbreekbare zepen. Mochten we onze toevlucht zoeken tot zwaar alkalische zepen, zouden we onszelf verraden, want na een aantal jaar leiden ze tot matte carrosserieën.” Klanten beseffen volgens David goed waarom het wagenpark moet blinken. “Propere bedrijfswagens zijn een belangrijk visitekaartje voor elke onderneming. Die netheid bepaalt mee het imago van je bedrijf.”

DLR Cleaning

Meulenaarshoek 9
9031 Drongen

M.0475 94 58 86
david@dlr-cleaning.be
www.dlr-cleaning.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels