Hoe ben jij als ondernemer de bepalende factor voor je bedrijf?
Yasmin Dewilde WeAreLions

Hoe ben jij als ondernemer de bepalende factor voor je bedrijf?

Vraag & Antwoord - WeAreLions

Als bedrijfsleider ben je de drijvende kracht achter je onderneming. Het gezicht. Intern én extern. Maar ben je de beslissende factor of de bottleneck? Yasmin Dewilde van WeAreLions legt uit hoe zelfzorg, omgeving en mindset bepalend zijn voor je succes als ondernemer.

Een drukke agenda in combinatie met innerlijke rust én een sterke overtuigingskracht? Dat is eerder uitzondering dan regel in het ondernemerslandschap. Toch is het perfect mogelijk. Want wie bewust leeft en voldoende aandacht aan zichzelf spendeert, staat sterker in het leven. Thuis én op het werk.

Succes werkt aanstekelijk

Work hard, play hard. Het is het credo van veel ondernemers. Helaas gaat dat vaak ten koste van gezondheid, relaties en geluk. Een tip: houd de veiligheidsinstructies die je tijdens een vlucht krijgt in gedachten. Zet bij eventuele luchtdrukproblemen eerst je eigen zuurstofmasker op, pas daarna dat van anderen. Dat geldt in het bedrijfsleven ook. Zorg voor jezelf. Als je goed in je lijf zit, wordt de passie in je ogen zichtbaar. En dat werkt aanstekelijk voor je team.

Hoe? Zo:

  • Ban je smartphone en tv een uur vóór het slapen en na het opstaan.
  • Slaap voldoende.
  • Douche koud.
  • Neem ’s ochtends een half uur voor jezelf: sport, lees, mediteer, trek de natuur in, …
  • Neem tijd voor een gezond ontbijt.
  • Drink dagelijks 30 ml water per kilo lichaamsgewicht.
  • Sta elke dag stil bij de zaken waarvoor je dankbaar bent.
  • Doe dagelijks iets buiten je comfortzone.

Krachtig netwerk

Neem je verantwoordelijkheid en omring je met mensen die krachtig en positief in het leven staan.

Je bent het gemiddelde van de vijf personen waarmee je de meeste tijd doorbrengt.

Analyseer je gedachten

Losbreken van limiterende patronen, gewoontes en gedachten is simpel. Alles start met het perspectief waaruit je iets bekijkt. Ga je problemen overdenken? Of ga je al snel de uitdaging erin zien? Vaak geïrriteerd of gefrustreerd? Scheid gedachten, gevoelens en emoties van de realiteit. Bekijk het nuchter en objectief en ervaar vrijheid als ondernemer.

Zoek je ‘waarom’

Waarom doe je de dingen die je doet? Krachtig in het leven staan, begint met weten waarvoor je staat. Kom terug in contact met jouw passie.

Hou jij van groei? Meld je aan voor een open training. Wil jij weten of ook jij extreem kan groeien met onze trajecten? Neem contact op voor een verkennend gesprek.

Deze expertise werd aangeboden door WeAreLions

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels