Partner voor hernieuwbare energie
Pieter Vanbelleghem
& Petra Van Walleghem
Ensoltec

Partner voor hernieuwbare energie

Ensoltec

Een lagere energiefactuur en een groener imago zijn tegenwoordig een prioriteit voor elk bedrijf. Een partner die je helpt om winst te halen uit eigen hernieuwbare energie is dan ook meer dan welkom. Het ervaren team van Ensoltec, dat zijn tienjarig bestaan viert met het openen van een energiecenter om je te adviseren, maakt projecten op maat van jouw bedrijf, waarbij de opwekking en het verbruik op elkaar worden afgestemd.

Het motto van Ensoltec spreekt voor zich. De overstap naar duurzame energiesystemen wordt een steeds dringendere noodzaak. Investeringen in hernieuwbare energie resulteren in een verlaagde energiekost en een verhoogde concurrentiepositie.

“In het verleden lieten bedrijven zonnepanelen installeren in functie van de subsidies”, verduidelijkt zaakvoerder Pieter Vanbelleghem. “Die verkeerde visie op het vlak van hernieuwen leidde veelal tot te grote en inefficiënte installaties. Wij daarentegen streven naar efficiëntie bij nieuwe installaties en naar optimalisatie bij bestaande installaties door onder andere batterijopslag en laadpalen. Op basis van het verbruikspatroon bepalen we hoe we de verschillende technieken gaan toepassen. Het is zaak van de installatie te dimensioneren. Door bijvoorbeeld de opgewekte energie zelf voor minimum 50% lokaal te verbruiken, maak je de investering nog rendabeler. Met het verfijnen van een project slaag je er telkens in om meer winst te genereren.”

De toekomstige verwarming

“Naast het winnen van zonne-energie op het dak en batterijopslag is ook infraroodverwarming, waarbij bedrijven niet langer grote volumes verwarmen maar plaatselijk verwarmen en dus veel zuiniger omspringen op het vlak van energieafgifte, de toekomst.”

De grote troef van Ensoltec is dat het bedrijf instaat voor zowel de verkoop, uitvoering als opvolging van de technieken voor hernieuwbare energie. De eindklant, die slechts één aanspreekpunt heeft, kan steeds rekenen op een persoonlijke opvolging van het project.

“Groeien kan voor ons enkel met gemotiveerde technische medewerkers, want kwalitatieve afwerking en vakmanschap moeten ons handelsmerk blijven”, benadrukt zaakvoerster Petra Van Walleghem. “Ook bereikbaarheid dragen we hoog in het vaandel. Binnen een termijn van 48 uur moet je kunnen bijsturen.”

Ensoltec

Bierweg 30
9880 Aalter

T. 09 227 39 22

info@ensol-tec.be
ensol-tec.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels