Van containerverhuur tot <br>sorteercentrum
Jan Van den Kerchove Van den Kerchove
Brandstoffen
JenB Containerverhuur

Van containerverhuur tot
sorteercentrum

Van den Kerchove Brandstoffen
JenB Containerverhuur

Jan Van den Kerchove combineert in Knesselare Van den Kerchove Brandstoffen en JenB Containerverhuur. “Die laatste activiteit is een antwoord op de fel verminderde vraag naar fossiele brandstoffen.”

Overgrootvader Marcel Van den Kerchove leverde tijdens de Eerste Wereldoorlog al steenkool aan burgers die zich in de barre wintermaanden warm wilden stoken. Grootvader Wilfried en vader Johan, schepen in Aalter, maakten de overschakeling naar het vervoer van vloeibare brandstoffen. “Al is er hier nooit een tankstation geweest en leveren we geen benzine aan de pomphouders, het is nog altijd een van onze hoofdactiviteiten. We hebben er ook een vaste chauffeur voor in dienst. Maar dat neemt niet weg dat de vraag naar mazout, diesel, petroleum en steenkool zienderogen daalt”, zegt Jan.

Containerverhuur

Een vijftal jaar geleden besloot hij, in samenspraak met zijn vrouw Bo Mouton die zich binnen de zaak over de administratie ontfermt, om zich te wapenen voor de toekomst. “Ik begon met de verhuur van containers voor bouw- en bedrijfsafval. Vanwaar het idee? Mijn schoonvader, die als zelfstandig aannemer werkt, had een containerwagen gekocht en merkte al snel dat hij er zelf te weinig gebruik van zou kunnen maken, dus kwam hij bij mij aankloppen.”

Sorteercentrum en tijdelijke opslag

De zaken gaan goed. Het aantal containers wordt binnenkort uitgebreid van 22 naar 30. Tijdens de maanden die zich lenen voor buitenwerk zijn ze bijna constant besproken. Begin volgend jaar zet Jan Van den Kerchove een nieuwe stap met de uitbouw van een sorteercentrum voor allerhande afval en een tijdelijke opslagplaats ervan. “Je vindt overal gemeentelijke containerparken, maar daar kunnen bedrijven niet terecht. En ik ben er zeker van dat particulieren in veel gevallen goedkoper af zullen zijn door op ons een beroep te doen. Alleen klein gevaarlijk afval is niet welkom.”

Kraan gekocht

Vooral gemengd afval kan de factuur doen laten oplopen. “Dus is sorteren een interessante business”, weet Jan nog. “Vorig jaar hebben we trouwens al een kraan aangekocht.”

JenB Containerverhuur - de letters verwijzen naar de voornamen van Jan en Bo - is vooral actief in een straal van 15 kilometer rond het bedrijfsterrein in Knesselare. “De prijzen die op de website worden vermeld, gelden binnen die straal. Erbuiten gaan we natuurlijk ook. Dan zijn de prijzen op aanvraag.”

Van den Kerchove Brandstoffen
JenB Containerverhuur

Aaltserseweg 66A
9910 Knesselare

T. 09 374 13 76 (brandstoffen)
M.0497 47 26 35 (containers)

info@jenbcontainers.be
www.jenbcontainers.be 

info@vdkmazout.be
www.vdkmazout.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels