Wereldspeler <br>in de steigers
Christiaan Fleurbaey,
Jean-Pierre Debucke
& Koen De Potter
Afix Group

Wereldspeler
in de steigers

Afix Group

Afix Group uit Aalter is actief in de productie, verkoop en verhuur van een ruime waaier aan steigeronderdelen. Op korte tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de internationale markt en het koestert nu ook ambitieuze plannen in de Verenigde Staten.

In de zomer van 2017 ging steigerspecialist Afix in zee met investeerder Dovesco die zelf deel uitmaakt van Domo Investment Group. Dankzij deze samenwerking kon Afix het eigen vermogen aanzienlijk versterken en dat vormde de basis voor een verdere internationale expansie. Op vandaag exporteert het bedrijf naar 25 verschillende landen. Afix kent een dubbelcijferige organische groei en verwacht dit jaar een geconsolideerde omzet van 20 à 25 miljoen euro. Het bedrijf telt een 100-tal medewerkers en is continu op zoek naar diverse profielen om de snelle groei te ondersteunen.


Afix heeft productievestigingen in Turkije en Nederland. Eigen verkoopkantoren zijn er in België, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Turkije, Marokko en het eiland Mauritius. “We koesteren heel concrete plannen om op korte termijn in de Verenigde Staten van start te gaan. De handelsoorlog met China opent daar nu deuren voor ons”, legt CEO Chris Fleurbaey uit.

Kwaliteit en innovatie
Van bij de geboorte van Afix in 2004 zagen initiatiefnemers Chris Fleurbaey en Jean-Pierre Debucke het groot. In hun rugzak stak een pak waardevolle ervaring in de sector van de steigerbouw en dat was natuurlijk een groot voordeel voor een vlotte start. Aanvankelijk ontwikkelden en verkochten ze allerlei steigeronderdelen, maar al snel breidden ze de activiteiten verder uit, onder andere met een verhuurafdeling. Vier jaar na de start streek het bedrijf neer in de Aalterse industriezone op een site van bijna 12.000 m2.
De klantenportefeuille is heel divers en bestaat uit aannemers en industriële bedrijven met de klemtoon op petrochemie. Een derde tak bestaat uit evenementen waarvoor Afix onder andere onderdelen voor podia en lichttorens levert. Dat was onlangs nog het geval ter gelegenheid van het bezoek van paus Franciscus aan Mauritius. Enkele andere opvallende projecten waarbij het bedrijf betrokken was, zijn het station Luik-Guillemins en de Antwerpse Koningin Elisabethzaal.


Afix wil zich onderscheiden van de concurrentie door de focus op kwaliteit en innovatie. “In Rotterdam hebben we zwaar geïnvesteerd in een duurzame, volautomatische productielijn die we zelf hebben ontwikkeld”, klinkt Jean-Pierre Debucke trots. “We zetten ook continu in op onderzoek naar nieuwe legeringen en innovatieve concepten zoals herstelbare vloerplaten en telescopische leuningen in kunststof.”

 

Afix Group

Durmelaan 20
9880 Aalter

T. 09 381 61 01

info@afixgroup.com
www.afixgroup.com

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels