Bron van genot en rust
Candy Van Duyse, Sfen Gevers &
Tom Verhaert
Aqua Pool

Bron van genot en rust

Testimonial - Candy Van Duyse, Sfen Gevers & Tom Verhaert

Tijdens het opgroeien van de kinderen droomde het gezin van Tom Verhaert uit Haasdonk steeds meer van een eigen zwembad. Na een korte marktverkenning kozen ze voor Aqua Pool uit Waasmunster. Vandaag geniet het gezin volop van hun investering: een eigen zwembad geeft niet alleen cachet aan de tuin, maar zorgt ook voor veel genot en rust.

Het idee van een eigen zwembad rijpte al langer bij Tom Verhaert, maar werd steeds uitgesteld. Voor de kinderen, vier en zes jaar, uit het gezin werd het opblaasbare zwembadje te klein om in te stoeien. “Begin 2019 hakten we de knoop door en zetten we het project in gang. Via mond-aan-mondreclame kwamen we Aqua Pool op het spoor. Een bezoek aan één van de vele referenties in de buurt nam onze laatste twijfels weg”, zegt Tom Verhaert.

Candy_Van_Duyse_Sfen_Gevers_Tom_Verhaert

 

Totaaloplossing

Voor Aqua Pool was het allerminst een alledaags project: het bedrijf moest eigenlijk twee zwembaden tegelijkertijd aanleggen, want ook de buren besloten om hun droom te realiseren. “Wij zijn vooraf een aantal keer langs geweest om zicht te krijgen op de bereikbaarheid van het tuinperceel en om de impact van de graafwerkzaamheden in te schatten,” blikt Sfen Gevers terug. “Het was niet evident om de twee tuinen te bereiken met onze voertuigen. We creëerden daarom een opening aan de zijkant van de opritten door twee tuinmuren tijdelijk te verplaatsen en na oplevering terug te plaatsen. Ook haalden we nog een boom uit de grond en plantten die nadien terug op zijn oorspronkelijke plaats. Op die manier zorgden we voor een totaalproject inclusief tuin- en omgevingswerken.”

Epoxy zwembad

Het gezin koos voor een zwembad (9,5m x 3,90m en 1,5m diep) in epoxy, met EP-hout aan de rand. Een epoxy zwembad is uit één stuk vervaardigd en voldoet aan de normen van de scheepsbouw. “Het is een verstevigde constructie, wat in een snelle levering en plaatsing resulteert. Een epoxy zwembad is onderhoudsvriendelijk en garandeert een zeer lange levensduur. Via een warmtepomp kan de gebruiker het zwembad op de gewenste temperatuur brengen. Een rolluik beschermt het zwembad tegen vuil of bladeren, terwijl een robot de bodem reinigt.”

Onderhoud vanop afstand

Het gezin verkoos ervoor om het onderhoud van het zwembad niet zelf uit te voeren. Candy Van Duyse: “We nemen hen alle zorgen uit handen en kozen in functie daarvan voor een PoolCop. Dit automatisch toestel zorgt voor de spoelingen, registreert het pH- en chloorpeil en regelt de waterbehandeling. De PoolCop monitoren we vanop afstand, de klant hoeft daar niet naar om te kijken.” Het gezin is heel tevreden over hun eigen zwembad. “Het is nu de grote blikvanger in onze tuin en perfect ingepland in het verlengde van de leefruimte. Lekker kunnen zwemmen in ons eigen zwembad is een droom die uitkomt. Onze kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen en dan natuurlijk liefst in het water. We hopen op een mooi voorjaar, zomer en najaar, zodat we maximaal kunnen genieten van ons droomzwembad,” klinkt Tom Verhaert enthousiast.

Talent gezocht

Candy Van Duyse nam in 2015 het bedrijf over toen haar vader Roland, die samen met echtgenote Simonne Pariset de zaak in 1996 had opgericht, overleed. Net als haar man Sfen Gevers, sinds vorig jaar mede-zaakvoerder, is ze gepassioneerd door zwembaden en deelt ze haar knowhow en ervaring graag met de klanten. Aqua Pool bouwt privé zwembaden op maat en begeleidt klanten doorheen het hele project. Alles draait om een grondige aanpak: van de voorbereiding tot de plaatsing en de naservice. Verder is Aqua Pool verdeler van Dimension One Spas en plaatst het bedrijf ook sauna’s, infraroodcabines en poolhouses.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels