Complementaire specialisten
Nicolaas Van Ransbeeck,
Hendrik Janssen &
Brecht Bruyneel
GENUS

Complementaire specialisten

Testimonial - Nicolaas Van Ransbeeck, Hendrik Janssen & Brecht Bruyneel

Wie totaalprojecten verzorgt en coördineert, moet zich omringen met competente en betrouwbare partners om elke realisatie kwalitatief, met zin voor afwerking én tijdig te kunnen opleveren. Het zijn maar enkele van de redenen waarom Brecht Bruyneel, één van de bezielers van GENUS | Extraordinary building, sinds een jaar regelmatig samenwerkt met De Kastenman uit Dendermonde.

Nicolaas_Van_Ransbeeck_Hendrik_Janssen_De_Kastenman

Samen met vennoot Stijn Debaecke focust Brecht zich met Genus op de realisatie van bouwprojecten voor particulieren en de b2b-markt, van ruwbouw tot en met inrichting. Voor een project in Lennik vorig jaar, ging hij in zee met een ervaren schrijnwerker. “Naarmate de uitvoering van het project dichter kwam, besefte die man dat hij voor het gevraagde maatmeubilair nooit kon voldoen aan de gewenste hoge graad van afwerking. Daarom vroeg hij uit eigen beweging een offerte bij De Kastenman.”

De Kastenman komt tegemoet aan de groeiende nood aan kasten op maat. Na goedkeuring van de offerte gaan medewerkers zelf ter plaatse om alles exact op te meten en dankzij de aanwezige expertise, de ruime ervaring en een goed uitgerust machinepark kan het bedrijf erg complexe projecten aan. “Ik begreep onmiddellijk waarom die schrijnwerker me juist naar Nicolaas en Hendrik doorverwees”, gaat Brecht Bruyneel verder. “Ze kunnen een erg hoge graad van ­afwerking waarborgen én staan in voor de integrale engineering van de kasten. Bovendien behartigen zij de productie, terwijl wij de plaatsing volledig in de hand hebben.”

Complexe puzzel

De vraag voor het project in Lennik was niet min. “Zo moesten we een meubel opleveren dat als keukeneiland én als tv-meubel kon fungeren”, legt Nicolaas Van Ransbeeck uit. “De uitdaging bestond erin om in één groot blok de voor- en achterzijde harmonieus te laten samenkomen in de zijpanelen. Tijdens de engineering hebben we ons het hoofd gebroken over de juiste verbindingen tussen de verschillende elementen.” “Wat Nicolaas zegt, illustreert perfect de meerwaarde die De Kastenman biedt”, pikt Brecht Bruyneel in. “Ik apprecieer ook ten zeerste hun no-nonsensementaliteit. Doet er zich een bepaalde uitdaging voor, dan gaan ze meteen aan de slag om die op te lossen. Bovendien slagen ze er telkens in om de afgesproken timing exact na te leven.”

Technische meerwaarde

Intussen schakelde Genus De Kastenman al in voor een tweede project in Anzegem. “Daarbij heeft Brecht gebruik gemaakt van onze plus-service, waar we met een 3D-scan de ruimte integraal opmeten. Bij analyse van die meting zagen we meteen dat sommige referentiepunten anders lagen dan geanticipeerd door de architect. Door Genus en de architect op afstand te laten meekijken in onze analyseresultaten konden we een tijdsintensieve verplaatsing naar de werf vermijden, de vooropgestelde oplevertermijn respecteren en toch opleveren volgens de wensen van de bouwheer”, legt Hendrik Janssen uit. “Het exclusieve scantoestel is een enorm nuttige aanvulling”, pikt Brecht in. “Doordat De Kastenman en Genus optimaal inspelen op elkaars specialisatie, maken we het verschil bij projecten die technisch uitdagend zijn en waar bepaalde concurrenten vaak moeten afhaken. Hoe moeilijker de realisatie, hoe groter onze toegevoegde waarde. Bij Genus behartigen we jaarlijks een aantal totaalprojecten. Nu al staat vast dat ik De Kastenman daar regelmatig voor zal inschakelen.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels