Hoe kies ik een zwembad dat bij mij past?
Candy Van Duyse Aqua Pool

Hoe kies ik een zwembad dat bij mij past?

Vraag & Antwoord - Aqua Pool

Heel wat mensen ruilen hun vakantieplannen dit jaar in voor een eigen zwembad in de tuin. De mogelijkheden zijn ontzettend uitgebreid, maar hoe maak je je keuze? Candy Van Duyse van Aqua Pool legt het heel duidelijk uit.

Passage­mogelijkheden

De doorgang naar de tuin bepaalt veel. Is er een passage van minimaal 3,20 meter breed? Dan kan een graafmachine gemakkelijk door en is nagenoeg alles mogelijk. Is er maar een tuinpoortje? Dan gebruiken we een minikraan en raden we aan om een bouwkundig Blokit-zwembad te installeren om de kosten te drukken. Wil je toch een monoblock zwembad (een kuip in één stuk, nvdr.), dan kunnen we nog altijd een telescopische kraan of torenkraan huren, maar dat heeft wel een serieuze impact op de kostprijs.

Afmetingen en snufjes

Een tweede aspect dat doorslaggevend is: de gewenste afmetingen van het bad. Vind je je keuze tussen de standaardformaten? Of wil je echt op maat werken? De vraag naar kleine zwembaden stijgt bijvoorbeeld fors. 

Daarnaast moet je ook knopen doorhakken op vlak van technische snufjes. Meer en meer mensen kiezen voor een automatische waterbehandeling. De PoolCop is het neusje van de zalm. Die optimaliseert de filtratie en regelt de waterbehandeling en het waterniveau. Het resultaat: je chloor- en zwavelzuurverbruik daalt en je verbruikt beduidend minder energie. Omdat energieverbruik een belangrijke factor is, stijgt ook de populariteit van frequentiepompen, intellectuele warmtepompen en elektrische rolluiken.

Kwaliteit van het bad

Welk materiaal je ook kiest: ga in zee met een zwembadbouwer die zijn strepen al verdiend heeft. Dat is de beste garantie voor kwaliteit. De meeste mensen kiezen voor een epoxy zwembad omwille van de goede prijs-kwaliteitverhouding. Die baden zijn namelijk vlot te plaatsen, sterk, zelfdragend en onderhoudsvriendelijk. Wil je geen standaardkleur? Dan is een keramische kuip een echte aanrader. Die is krasvrij en geeft een magnifiek kleurenspel. Is er nog wat budget over? Dan is een zwembad in inox een ontzettend mooie eyecatcher voor je tuin.

Deze expertise werd aangeboden door  Aqua Pool

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels