Waarom kiezen voor een klein studiebureau?
Nico Terryn Nico Terryn bvba

Waarom kiezen voor een klein studiebureau?

Vraag & Antwoord - Nico Terryn bvba

Heb je een stabiliteitsingenieur nodig? Dan heb je de keuze uit een klein studiebureau of een multidisciplinaire groep. Ingenieur Nico Terryn heeft bewust een klein team van een vijftal ingenieurs. Ze zijn allemaal gespecialiseerd in stabiliteitsstudies. Dat biedt heel wat voordelen.

In een klein studiebureau krijgt een projectingenieur een dossier toegewezen dat hij van a tot z doorloopt. Dat betekent dat de ingenieur betrokken is van bij het eerste contact tot en met de oplevering van de werf. De voorbeelden zijn legio. Zo doet deze projectingenieur zowel de berekeningen als het tekenwerk. Hierdoor kent hij het dossier door en door. 

Hij is nauw betrokken en vertaalt de cijfers in secure tekeningen. Ook goed om te weten: voor de bouwheer is het ontzettend aangenaam om tijdens het volledige traject één aanspreekpunt te hebben. Dat schept een vertrouwensband. Bovendien gaat er geen communicatie verloren. Nog een troef die daaruit voortvloeit: omdat de projectingenieur theoretische kennis combineert met de opvolging op de werf, kan hij doordachte, praktisch haalbare stabiliteitstekeningen voorleggen. Dat resulteert dan weer in economische voordelen: wie weet hoe het er op de werf aan toe gaat, neemt die ervaring mee in het denk- en tekenwerk.

Snel en flexibel

Omdat de projectingenieur zijn dossier door en door kent, kan hij ook erg snel antwoorden bieden op bepaalde vragen. Als er tijdens de uitvoering een aanpassing nodig is, kan hij daar erg snel op inspelen omdat hij zich niet meer hoeft te verdiepen in het dossier. Die snelheid en flexibiliteit zijn in de bouwsector van primordiaal belang. 

Uitgebreide expertise

Nog een troef van een klein studiebureau: door te focussen op één niche – bijvoorbeeld stabiliteitsstudies – bouw je intern een erg uitgebreide expertise op. Wanneer een team knowhow met elkaar deelt, worden de leden stuk voor stuk experts in hun vakgebied. Doordat Nico Terryn zelf behalve zaakvoerder ook nog dagelijks technisch met het ontwerpen bezig is, kunnen de medewerkers bij vragen direct putten uit zijn ruime en betrokken vakkennis. Het resultaat: tevreden klanten die blijven vertrouwen op jouw bedrijf.

Deze expertise werd aangeboden door  Nico Terryn bvba

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels