Wanneer rendeert het om je productie uit te besteden?
Nicolaas Van Ransbeeck &
Hendrik Janssen
De Kastenman

Wanneer rendeert het om je productie uit te besteden?

Vraag & Antwoord - De Kastenman

Investeren in een state-of-the-art machinepark is één. Het optimaal laten werken zodat het ook rendeert, is een ander verhaal. Er is immers nog heel wat analytisch denkvermogen én goed programmeerwerk nodig om alles aan te sturen. Misschien is de productie uitbesteden dan wel een beter alternatief. Hendrik Janssen van De Kastenman legt het haarfijn uit.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland is er in de Belgische interieurmarkt weinig consolidatie. Schrijnwerkers blijven fors investeren in een eigen machinepark en automatisatie terwijl hun core business en expertise eerder bij plaatsing, project management en verkoop ligt. Een dergelijke investering kan al snel de verkeerde keuze blijken. Het blijft vaak onderbelicht door machineverkopers dat het best een uitdaging is om tot een uitgebreid en vlot monteerbaar aanbod te komen aan gezonde marges. De aangekochte software om de machines aan te sturen kan zogezegd 'alles', maar vereist daardoor een hoge mate aan abstractie die tijd kost om foutloos te kunnen werken. Bovendien verschuift het zwaartepunt van de waardeketen van atelier naar bureel waardoor nieuwe knelpunten ontstaan. Om dit te voorkomen kan het daarom interessant zijn voor kleine tot middelgrote interieurbedrijven om hun productie uit te besteden aan een betrouwbare partner.

Procesoptimalisatie

Bij De Kastenman hebben we de keuze gemaakt om ons te concentreren op productie en als doel gesteld daarin te excelleren. We besteden specifiek aandacht aan de 'engineering' van het maatwerk zodat het vlot plaatsbaar is door de professionele klant en de tijd op de werf geminimaliseerd wordt. Om projecten te realiseren staan we onze klanten desgewenst bij vanaf de opmeting, waar we geavanceerde meettoestellen hanteren om de complexe realiteit te capteren en naar de tekentafel te brengen. Hoe richten we onze Computer Aided Manufacturing in zodat het getekende element zoals verwacht uit de machine zal komen? Met de antwoorden op deze en veel andere vragen wordt het productieproces voortdurend bijgeschaafd om telkens een niveau hoger te kunnen schakelen. Het schrijven van eigen software om de flankerende administratieve processen in te richten is de kers op de taart om de kostenbasis klein te houden. Het resultaat: verfijnd en divers maatwerk op topkwaliteit aan realistische doorlooptijden en gunstige prijzen.

Vertrouwensband

Alles in eigen beheer doen? Het zal enkel lonen als er genoeg omzet is om mensen toe te laten zich te specialiseren. Met andere woorden: als je voortdurend op volle capaciteit draait en de juiste mensen in dienst hebt of kan aantrekken die meer van IT dan van schrijnwerkerij kennen. Is dat niet het geval? Dan is een betrouwbare partner uit de omgeving het perfecte alternatief. Dan krijg je een prima kwaliteit, erg veel flexibiliteit en totale ontzorging. Bovendien blijft er budget over om te spenderen aan verkoop of het aantrekken van goed personeel om plaatsingen uit te voeren. 

Deze expertise werd aangeboden door  De Kastenman

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels