Limburg Nr.41

Verborgen parels

Vanuit de redactie hebben we een bijzonder zwak voor de verborgen pareltjes. Ondernemersverhalen die nog niet overal verteld zijn. Minder bekende namen misschien, maar daarom niet minder bevlogen ondernemers die met veel passie aan de weg timmeren. Hans Segers van Cgers Design Engineering & Manufacturing is er zeker zo één. Een ontwikkelings- én productiebedrijf dat machines voor de voedings- en farmaindustrie uitvoert naar de hele wereld. Als bedrijf en ondernemer een toonbeeld van creativiteit en diversiteit. Het is iedere keer een plezier om zulke mensen aan het woord te laten. We wensen u veel inspiratie en leesplezier.

Antwerpen Nr.35

Ambitie

Ambitie hebben en die ook durven uitspreken. Het ligt niet altijd in de bescheiden aard van ons Belgen. Maar als je manager van het jaar Dirk Coorevits − een heel minzaam man overigens − naar de basis van het succes van Soudal vraagt, dan speelt ambitie daar een belangrijk rol in. “Eigenaar Vic Swerts wil de wereld veroveren. Die visie is belangrijk. Je moet dat durven uitspreken. En je moet écht willen exporteren. Dat kost heel veel geld, werk en soms miserie. Maar als het lukt, kan je een sterk groeiparcours afleggen en boek je grote successen,” zo vertelt hij verderop in dit magazine.

Oost-Vlaanderen Nr.14

Fiets

De populariteit van de tweewieler – al dan niet elektrisch aangedreven – is in het voorbije jaar naar het zenit gestegen. Geen betere manier om eigen stad of streek te (her)ontdekken dan op de fiets. Dat hebben de gespecialiseerde handelaars geweten. Het hoeft daarom geen verbazing te wekken dat fietsleasing ook bij bedrijven almaar meer wordt toegepast. Of dat medewerkers een exemplaar (deels) via ecocheques betalen. Het is een tendens die we alleen maar kunnen toejuichen, ook omdat je op die manier je eigen steentje bijdraagt tot het verlagen van de CO2-uitstoot. Aantrekken maar, dat plunje…

West-Vlaanderen Nr.9

Petje af

“Pas als het bergop gaat, zie je wie de beste benen heeft. Dáár maak je het verschil, niet op het vlakke.” Het citaat komt van Paul Renson en staat verderop in dit magazine te lezen in onze rubriek De Dubbel. We kunnen hem daar alleen maar in bijtreden en er in één moeite aan toevoegen: er zijn gelukkig verdomd véél horeca-ondernemers met sterke benen. De titel van dit commentaarstukje sluit daar naadloos bij aan: we doen ons petje af voor hoe jullie de voorbije zestien maanden hebben doorsparteld.