Aan het werk

De werkgelegenheid in ons land staat op recordhoogte. En dat ondanks massale afslankingen in bijvoorbeeld de bankensector en onweerswolken boven de autosector. Het geeft aan dat er voorlopig nog voldoende innovatiekracht en groei aanwezig is, waardoor we op andere plaatsen in onze economie nieuwe jobs creëren. In die mate zelfs dat heel wat bedrijven hun vacatures zeer moeilijk ingevuld krijgen en met de handen in het haar zitten, want waar kunnen ze nog bekwame werkkrachten vinden? 

andere edities
Specialisten

Er bestaan heel wat strategieën om je bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Zo is er Contec, dat tien jaar geleden startte met buitenlandse filialen om het tekort aan technisch geschoolde topmedewerkers voor te zijn. Bij Trafuco vormt het creëren van toegevoegde waarde via een onestopshop-formule dan weer de sleutel tot succes. Ook bij Keppel-Seghers, dat begin deze eeuw onderdak vond bij de Singaporese multinational Keppel Corporation, staan meerwaarde en specialisatie centraal. Ja, op creativiteit en ondernemingszin staan geen grenzen. 

andere edities
Toren

We maken het vaak mee: de 'grootste' ondernemers bivakkeren niet in een ivoren toren, maar zijn vriendelijke, guitige mensen die als geen ander weten hoe ze aan people management doen. Een eigenschap die hen uitstekend van pas komt bij het voorbereiden en afsluiten van een overeenkomst of overname. Bovendien hebben ze geen stappen overgeslagen bij hun evolutie naar kmo of grote onderneming, al dan niet met een internationale focus en buitenlandse vestigingen. 

andere edities