Binnen én buiten genieten
Stijn Schenkels
& Annemie Daniels
Hanolux

Binnen én buiten genieten

Hanolux

Steeds meer gezinnen hebben enkele wellnessfaciliteiten in huis en ook het leven in de tuin mag wel wat luxueuzer tegenwoordig. Hanolux zorgt al meer dan 45 jaar voor de perfecte invulling van wellnessruimtes en laat mensen genieten van het buitenleven zonder aan comfort te moeten inboeten.

Waar Hanolux 45 jaar geleden begon als een bescheiden zaak in zonnewering, groeide het gestaag uit naar een klassevolle winkel met een ruim aanbod aan wellnessartikelen en alles wat mensen nodig hebben voor een comfortabel buitenleven. Aan het hoofd staan Annemie Daniels en Stijn Schenkels, tweede en derde generatie in deze familiezaak. “Hanolux is eigenlijk een pionier in het wellnessgebeuren”, vertelt Annemie. “Ons assortiment beschikt over binnen- en buitenfaciliteiten, gaande van exclusieve tuinmeubelen, sauna’s - ook infrarood, bubbelbaden, stoomcabines, terrasverwarming, barbecues en decoratie. De winkel is klein begonnen en kende in de loop der jaren zes verbouwingen. Steeds werd ons aanbod uitgebreider en groeide de winkel.” Bij Hanolux wordt het volledige aanbod uitgestald. “Wij vinden het belangrijk dat mensen echt voor 100 procent weten wat ze kopen”, vult zoon Stijn Schenkels aan. “Het aantal collecties dat we aanbieden is misschien beperkter maar we kiezen ze heel bewust uit en mensen hoeven niks in een catalogus te kiezen.”

Tuinmeubelen

De collecties tuinmeubelen liggen Annemie na aan het hart. “Elk jaar opnieuw maken we een zeer bewuste selectie van wat we gaan aanbieden”, zegt ze. “De toonzaal wordt regelmatig volledig heringericht zodat onze winkel er altijd opnieuw fris en vernieuwd uitziet. De oude collecties worden volledig vervangen door nieuwe, die we lanceren door middel van een event. Voor de tuinmeubelen kiezen we voor Belgische fabrikanten, omdat die naar mijn mening de beste op de markt zijn.” Hanolux is één zondag per maand geopend en zorgt minstens twee keer per jaar voor een opendeurdag met demonstraties van de verschillende nieuwigheden. Om steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, gaat Annemie regelmatig naar beurzen. “Door steeds te blijven vernieuwen, kunnen we onze zaak telkens heruitvinden en vinden klanten steeds nieuwigheden in de winkel. Op die manier zijn we de uitgegroeid tot absolute specialisten in wellness en outdoor living.”

Uniek aanbod

Hanolux onderscheidt zich door het unieke aanbod en de combinatie van tuin en wellness. “Wij hebben enkel producten van zeer hoog niveau. Wie een plastieken tuinstoel van 50 euro zoekt, zal bij ons niets vinden”, aldus Annemie. “Maar dat wil niet zeggen dat wij steeds voor het duurste op de markt kiezen. We gaan op zoek naar producten en collecties die net dat tikkeltje meer hebben. We hebben nu een nieuwe collectie stoomcabines in huis, van het Italiaanse merk Effegibi. Mooi design, prachtig uitgewerkt. Nieuw voor België, maar ik ben ervan overtuigd dat dit een topper wordt.”

Service-na-verkoop

Hanolux investeert veel moeite in de service-na-verkoop. “Wij hebben enkele techniekers in huis die voor herstellingen kunnen zorgen”, zegt Annemie. “Ons volledig aanbod bestaat uit servicegerichte producten, sommige klanten kennen we al meer dan 40 jaar. Doordat we ook trouw blijven aan onze merken, blijven wisselstukken steeds te vinden. We kiezen bewust leveranciers die kwaliteit leveren en staan daarom ook volledig achter elke collectie die we aanbieden.” Bij Hanolux worden ook onderhoudsproducten verkocht, dat gamma is eveneens via de webshop beschikbaar.

Hanolux - bedrijfsprofiel

Privé-projecten

Wie thuis zelf enkele wellnessfaciliteiten wil installeren, kan met dat project bij Hanolux terecht. De medewerkers begeleiden privé-projecten van A tot Z. “Mensen die van een oude kinderkamer een wellnessruimte willen maken, krijgen bij ons een volledige begeleiding. Hanolux kan daarvoor beroep doen op een schrijnwerker, een loodgieter, een tekenaar... het volledige project kan door ons worden uitgevoerd”, zegt Stijn. “Wij adviseren onze klanten over wat zij het beste kunnen gebruiken en helpen hen dan om de juiste keuzes te maken. Eerlijk communiceren is dus zeer belangrijk.” Ook (tuin)architecten kunnen bij Hanolux te rade komen wanneer ze tijdens het ontwerpen in een bepaalde woning of tuin enkele wellnessfaciliteiten willen integreren.

Opvolging verzekerd

Vorig jaar onderging Hanolux een verjongingskuur en kwam ook Stijn mee aan het roer van het bedrijf. Met die derde generatie is de opvolging verzekerd. “We hebben een nieuw logo gelanceerd en zijn nu ook beter bereikbaar via verschillende kanalen”, vertelt Stijn. “Toch zullen we steeds blijven vasthouden aan onze waarden en gaan we ons niet laten leiden door economische beginselen.” “Mensen moeten naar onze winkel komen voor onze merken, maar ook voor onze kijk op wellness en outdoor living”, vult Annemie aan. “Het persoonlijk contact met klanten blijft zeer belangrijk, we merken dat mensen graag nog eens binnenspringen en een babbeltje slaan, terwijl ze perfect hun onderhoudsproducten via de webshop zouden kunnen bestellen. Wij willen geen koude, commerciële winkel zijn en ik denk dat we daar voorlopig zeer goed in slagen”, besluit ze.

Hanolux

Steenweg op Zevendonk 191-195
2300 Turnhout

T. 014 42 04 08

info@hanolux.be
www.hanolux.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels