Carla Slaets
Carla Slaets

Carla Slaets

Stercke Vrouwen

Carla Slaets staat nu 2,5 jaar aan het hoofd van Polygon Belgium, een wereldspeler in schadesanering na brand- en waterschades, lekdetecties en specialist in tijdelijke klimaatoplossingen. In 2012 startte ze bij het bedrijf als hoofd Finance & Human Resources en toen twee jaar later de functie van managing director vacant werd greep ze, aangemoedigd door haar collega's, deze kans.

Ik heb niet lang getwijfeld toen het aanbod kwam. Ik heb veel steun en appreciatie van mijn medewerkers, we vormen echt een heel goed team. Vooral het commerciële luik was een uitdagend en onbekend terrein, maar ondertussen voel ik me daarin als een vis in het water.

In het eerste jaar als managing director legde ik mezelf een enorme druk op. De stap van collega naar leidinggevende is namelijk niet altijd evident. Het wederzijds vertrouwen moest groeien en daar zijn we mooi in geslaagd. Ik leer nog elke dag bij en geniet ten volle van de job. Ik ben zelfzekerder geworden en pak eventuele conflictsituaties nu sneller aan. Ik ben heel gelukkig in mijn job en haal er veel vreugde en voldoening uit."

Work hard in silence,
let success make the noise

Visie en aanpak?

"Bij Polygon Belgium hoeft de baas geen apart kantoor en ik heb dan ook letterlijk geen deur tussen mij en mijn mensen. Zo ben ik steeds bereikbaar voor iedereen en wordt het persoonlijk contact bevorderd. De core values van Polygon zijn empathie, integriteit en uitmuntendheid, en deze zijn me op het lijf geschreven. Het is dan ook belangrijk om deze waarden ook bij onze mensen terug te vinden. Hoewel ik rationeel beslissingen neem, hou ik steeds rekening met mijn ­intuïtie. Mijn buikgevoel heeft me nog nooit in de steek gelaten. Voor mij is het teamgevoel ook enorm belangrijk: ik wil mijn mensen vertrouwen en kansen geven, zodat ze hun talenten ten volle kunnen ontwikkelen. Dat resulteert voor iedereen in een win-winsituatie en een hogere jobvoldoening.”

Trots?

"De financiële resultaten zijn de laatste 2 jaar enorm verbeterd, onder andere door meer focus op de medewerkers te leggen. We zijn een sterk en gezond bedrijf met weinig tot geen verloop in het personeelsbestand. Een bedrijf leiden is een levend proces; je moet continu dingen bijsturen en laten evolueren. Polygon is in 13 landen actief in de EU, de VS en Singapore. Elk kwartaal hebben we een meeting met alle managing directors waarin de resultaten en werking besproken worden. Dat is leerzaam voor alle deelnemers en uiteraard voel ik me meer dan trots als blijkt dat Polygon Belgium steevast bij de uitblinkers zit."

Combinatie gezinsleven?

"Mijn dochter was reeds 18 toen ik in deze functie startte, dus kon ik de nodige flexibiliteit hanteren in mijn dagplanning. Ook de steun van mijn echtgenoot zorgt ervoor dat ik mij 200% kan focussen op Polygon Belgium zonder teveel hinder van de dagelijkse beslommeringen. Daardoor rest er ons nog voldoende tijd voor mooie momenten. Zonder zijn steun en aanmoediging zou ik de stap misschien nooit gezet hebben. Aan het hoofd van een bedrijf komen te staan was nooit een doel op zich. Het is stap voor stap gegroeid en kwam op een moment dat ik er klaar voor was. Polygon Belgium verder laten groeien ten voordele van alle betrokken partijen, namelijk medewerkers, klanten en aandeelhouders, houdt me gegarandeerd nog jaren geboeid."

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels