Comfortdiensten: lust of last voor de werkgever?
Tim Nagels Ekivita

Comfortdiensten: lust of last voor de werkgever?

Vraag & antwoord - Ekivita

Om de war for talent te winnen, zetten bedrijven alle zeilen bij om hun werknemers tevreden en gemotiveerd te houden. Extralegale voordelen zoals bonussen, bedrijfs­wagens en maaltijdcheques, die ken je. Dacht je al aan comfortdiensten, zoals kinderopvang, een was- en strijkdienst of een fitnessabonnement?

Wat zijn comfortdiensten? 

Comfortdiensten of new age benefits zijn voordelen in natura voor de werknemer, bovenop het loon. De diensten helpen de werknemer om een beter evenwicht te vinden tussen werk en privé. Het kan gaan over was- en strijkdiensten, kinderopvang, ­kortingen in winkels en webshops en voordelige verzekeringen. Of over gratis koffie en kranten in de kantine, een pakjes­automaat om bestellingen te ontvangen en te versturen en cateringdiensten. Alles om het de werknemer makkelijk te maken. The sky is the limit.

Wat wint de werkgever bij comfortdiensten? 

Ontspannen werknemers zijn gelukkiger én productiever. Met minder ziekteverzuim en personeelsverloop als resultaat. Doordat huishoudelijke klussen worden uitbesteed tijdens de werkuren, hebben je werknemers ’s avonds meer tijd voor zichzelf en hun gezin. 

Ook voor je bedrijfsimago is er een plus: tevreden werknemers praten positiever over je bedrijf.

Daarnaast is ons aanbod aan kortingen en voordelen een zegen voor je portemonnee, want je biedt op een slimme manier een verhoging van de koopkracht, zonder fiscale lasten. Daarom zijn ze een interessant alternatief voor de peperdure bonussen.

Comfortdiensten: hoe begin je eraan? 

Informeer bij je werknemers welke diensten hun leven makkelijker maken. Daarop stel je als hr-dienst een menu van voordelen samen. Je zoekt leveranciers en onderhandelt scherpe prijzen. Maar als je je werknemers wilt laten kiezen, brengt dat heel wat werk met zich mee. Daarom kun je het ook uitbesteden aan een bedrijf die zo’n voordelenpakket regelt voor je werknemers. Is dat vooral voor multinationals? Nee, ook kmo’s kunnen er terecht.

                                     - Beantwoord door Tim Nagels, CEO van Ekivita

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels