Geen vuiltje aan de lucht
Sylvie Claes ATAG

Geen vuiltje aan de lucht

De Test

Envirotect  -  ATAG

Niezen, verkoudheden, snelle vermoeidheid, concentratieverlies: de medewerkers van ATAG in Kapellen kampten vooral in de wintermaanden met die ongemakken. Envirotect uit Schoten bracht de oplossing door het plaatsen van een Clean Air luchtreiniger.

ATAG Verwarming is een producent van verwarmingsketels en waterverzachters. Met zijn innovatieve systemen en een uitgebreid aanbod biedt ATAG een oplossing voor iedere vraag. Sylvie Claes, kantoorverantwoordelijke van ATAG Kapellen: “Ons hoofdkantoor is in Nederland gevestigd, de commerciële afdeling - marketing en sales - van België bevindt zich sinds 2008 in Kapellen. Op het kantoor zijn vijf medewerkers actief. Daarnaast kunnen wij nog een beroep doen op vier vertegenwoordigers en een aantal techniekers.” ATAG Verwarming België beschikt over een eigen servicedienst en trainings­center en is uitgegroeid tot een van de hoofdrolspelers op de Belgische markt.

Envirotect biedt ­particulieren en bedrijven aangepaste luchtoplossingen aan. Ghislain Raymaekers, bedrijfsleider van Envirotect: “Bedrijven krijgen steeds vaker te maken met medewerkers die last hebben van een burn-out of het ‘Sick Building Syndrome’. Symptomen zijn onder meer hoofdpijn, oog- en adem­halingsklachten en concentratieverlies. Dat kost ondernemingen veel geld aan ­productiviteit en ziekteverlof.”

“De problemen op ons kantoor situeerden zich voornamelijk in de winterperiode”, vertelt Elien Van Sande, ­Marketing en Communicatie bij ATAG. “Eigenlijk zaten we met zijn vieren bijna constant te niezen en ook sloeg de vermoeidheid al tegen de middag toe. We hadden daar niet meteen een verklaring voor, maar uiteindelijk brachten we het toch in verband met de luchtkwaliteit in het kantoor.” 

Positieve gevolgen

Op een netwerkevenement kwam de directeur van ATAG in contact met Ghislain Raymaekers en legde hem het probleem voor. Na een bezoek aan het kantoor en een diagnose van de luchtkwaliteit plaatste Envirotect een Clean Air Luchtreiniger op proef voor één week. “Hoewel de Clean Air luchtreiniger hier nog maar een korte periode staat, merken we toch al een serieuze verbetering: het ­niezen is opgehouden. Als de lijn zich doortrekt verwachten we op lange termijn wellicht nog meer positieve gevolgen”, aldus Sylvie Claes. “Na de lunch kampten we soms met een dipje, maar nu merken we dat we toch fitter blijven. Wij zijn dus zeer opgetogen over de Clean Air luchtreiniger.”

De_Test_Envirotect _ATAG_Sylvie_ClaesDe_Test_Envirotect _ATAG_Sylvie_Claes

Filterverkleuring

Vanuit het onderhoudscontract verving Envirotect ondertussen al de filter uit de Clean Air luchtreiniger. De verkleuring van de filter duidde erop dat er heel veel fijn stof aanwezig was in het kantoor. “Het toestel van Envirotect detecteert fijn stof en zorgt voor een snelle zuivering. De Clean Air luchtreiniger heeft een vaste plaats in de buurt van de ­printer, we moeten nog ondervinden of een meer centrale plaats in het kantoor aangewezen is”, zegt Elien Van Sande.

Zuivere lucht als in skigebieden

Ghislain Raymaekers kijkt met belangstelling uit hoe de luchtkwaliteit op het kantoor van ATAG zich verder zal ontwikkelen. “Envirotect streeft naar een hoge klantentevredenheid. Door het verdwijnen van vervelende symptomen kan een bedrijf weer verder op een normaal werkritme. De Clean Air luchtreiniger levert dezelfde helende zuivere lucht als in skigebieden en is dienstig voor meerdere ruimtes. Wij zijn blij dat we met ons toestel een oplossing kunnen bieden aan ATAG. Wij komen ook graag bij u langs voor een infosessie.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels