Gloednieuw Peugeot Wijnegem in amper 6 maanden
Dirk Gabriël & Boni Voorhelst

Gloednieuw Peugeot Wijnegem in amper 6 maanden

Testimonial

Dirk Gabriël — Auto shopping Wijnegem

Boni Voorhelst — Bolckmans

Wanneer we de Peugeot-garage in Wijnegem binnenstappen - recht tegenover het Shoppingcenter - lijkt het alsof ze nog maar net verhuisd is. Alles blinkt en schittert. Toch zit de garage hier al 2,5 jaar. Met dank aan bouwbedrijf Bolckmans, die de garage deed oprijzen in amper 6 maanden.

Dirk Gabriël, zaakvoerder van ­Peugeot Wijnegem: “Het lijkt inderdaad gloednieuw en dat is ook de bedoeling. Als mensen hier binnen­komen, willen we hen een wow­ervaring geven. We willen dat ze zich hier goed voelen en dat de garage vertrouwen geeft en uitstraalt. 

De nieuwe locatie werd feestelijk geopend op 15 januari 2015, dankzij het sterke werk van Bolckmans. Ze hebben hun taak met verve volbracht, ondanks alle uitdagingen. Zo moesten ze rekening houden met strenge voorschriften van Peugeot, en met milieu- en veiligheidseisen van de gemeente. We wilden ook een heel milieuvriendelijke garage: daarom kozen we voor een warmtepomp en zonnepanelen, en hergebruiken we al ons water. Bolckmans heeft topwerk geleverd, in heel korte tijd.”

Bouwteam

Boni Voorhelst, commercieel directeur van Bolckmans: “De klant ontzorgen staat bij ons voorop. Werken in een bouwteamverband biedt maximale ontzorging. De bouwheer omringt zich met een team van experten die zo een bouwteam vormen. Dit team wordt meestal gevormd door een architect, de bouwheer en een hoofdaannemer.  In een dergelijk samenwerkingsverband zullen zij - met o.a. eigen interne architecten - de vertaalslag maken van de eisen van de bouwheer en de architect. Anderzijds doen zij voorstellen van bouwkundige optimalisaties om het budget te verkleinen mét behoud van de kwaliteit. Er zijn tal van voorbeelden waar we door kleine aanpassingen aan het ontwerp gigantische besparingen kunnen genereren. Dit kan gaan van een raampartij met enkele centimeters te verlagen tot het voorstellen van evenwaardige alternatieve materialen in functie van de beschikbaarheid en verwerking. Om als bouwpartner die meerwaarde te leveren, is het belangrijk dat we van bij de start worden betrokken. Dirk zag dat meteen in."

Dirk Gabriël: “Iedere week was er een werfvergadering. De eerste keer had ik daar weinig zin in. Tenslotte ken ik daar niets van. Maar Bolckmans heeft mij perfect begeleid. Ook hun klantenservice is top. We hebben ooit een inbraak gehad – slot geforceerd en deur stuk. De mannen van Bolckmans zijn dat op zaterdagochtend komen maken. Mocht ik weer bouwen, dan kies ik gegarandeerd opnieuw voor Bolckmans. 

De nieuwe garage heeft ons in ieder geval geen windeieren gelegd. We verkopen nu meer dan 300 auto’s per jaar. En met het ongekende succes van de Peugeot SUV 3008 ziet ook de toekomst er rooskleurig uit.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels