Hoe kies je ERP-software?
Machiel Den Dekker AFAS Software

Hoe kies je ERP-software?

Vraag & antwoord - AFAS Software

AFAS Software zet de belangrijkste aandachtspunten op een rij in vier onmisbare antwoorden over ERP. 

Heeft mijn bedrijf een ERP-pakket nodig?

Geen eenvoudige vraag, want elk bedrijf is anders. Probeer een helder beeld te vormen van de processen die je ERP-systeem zou moeten ondersteunen – nu en in de toekomst. Denk aan voorraadbeheer, facturatie, ­personeelsbeheer, CRM, … Groeit je bedrijf snel? Dan raden we je aan om tijdig naar een sterk ERP-pakket te zoeken dat met je meegroeit: je begint er beter te snel aan dan te laat.

Hoe werkt mijn ERP samen met mijn andere softwaresystemen?

Met een overzichtelijk IT-landschap op basis van één ERP-systeem werk je geïntegreerd en efficiënter dan wanneer je verschillende applicaties naast elkaar laat werken. Alleen voor specifieke productieprocessen kan het nodig zijn dat je extra software in huis haalt. Maar voor alle ondernemingen is de basisboodschap dezelfde: al je processen onder dezelfde ERP-paraplu zetten, bespaart tijd én geld, of je nu 4 of 40 medewerkers in dienst hebt.

Is standaardsoftware flexibel genoeg?

Ja! Het zijn juist de standaard ERP-pakketten die vandaag de meeste snelheid en flexibiliteit toelaten op de werkvloer. Hun geheime wapen? ­Templates! Per bedrijfstak worden de voornaamste processen gebundeld en standaard uitgeleverd. Je kiest de template die op jouw maat gesneden is en gaat er onmiddellijk mee aan de slag. Bovendien gebeuren updates bij standaard­­­software in een oogwenk, terwijl dat bij maatwerk vaak een dure en tijdrovende zaak wordt … Weg flexibiliteit!

Loont het om te investeren in een ERP-pakket?

Zeker en vast! Een ERP-systeem helpt je bij het automatiseren van handelingen, zodat er meer tijd en middelen vrijkomen voor andere taken. Een ERP-systeem geeft je ook meer inzicht in je bedrijf. Dashboards en rapporten maken je processen meetbaar, zodat je vooruit kan kijken en tijdig kan bijsturen. Met al die voordelen verdien je gegarandeerd de investering in je ERP-systeem terug!

Beantwoord door Machiel Den Dekker, Algemeen Directeur AFAS Software

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels