Traditionele smaakmakers
Joost Van den Eede & Noella Kockx A-Mano

Traditionele smaakmakers

A-Mano

De boog kan niet altijd gespannen staan en daarom is het fijn om eens lekker te tafelen bij A-Mano. Die brasserie is een begrip in Rumst en omstreken. Niet alleen voor etentjes, maar ook voor feesten en bedrijfsevenementen. Het geheim van A-Mano? Tradities koesteren en blijven vernieuwen.

Noella Kockx en haar echtgenoot Joost Van den Eede zijn vandaag de stuwende krachten achter brasserie A-Mano. Twee jaar geleden namen ze de zaak over van de toenmalige uitbater – zanger Gene Summer, geen onbekende in het Vlaamse showbizzlandschap. Toch was A-Mano niet nieuw voor Noella en Joost: meer dan tien jaar lang waren ze de steun en toeverlaat van de toenmalige zaakvoerders. A-Mano is trouwens een klinkende naam in Rumst en omgeving. De brasserie opende de deuren in de jaren 60 van de vorige eeuw en staat bij het publiek nog altijd bekend als ‘De Potaarde’ – de naam die de zaak tot 2006 droeg.

Veelzijdigheid troef

Brasserie A-Mano is ideaal voor etentjes en feesten voor kleine en grote groepen. De loungebar van A-Mano – die onlangs in een nieuw kleedje werd gestoken – is ideaal voor gelegenheden met twintig personen of meer. Denk aan een drink, verjaardagsfeest of uitgebreid familiediner. Voor grote feesten en evenementen maak je gebruik van de feestzaal van A-Mano. “Je kunt er terecht voor een receptie of walkingdinner tot 180 deelnemers”, verduidelijkt Noella. “Kies je voor een klassiek banket, dan is er plaats voor 130 personen. Vanzelfsprekend is er nog de brasserie zelf, waar je gezellig tafelt. Op werkdagen verwelkomen we hier ‘s middags voornamelijk zakenmensen. ‘s Avonds en tijdens het weekend zijn het vooral gezinnen die hier tafelen. Naast de keuken stellen onze klanten vooral de gezelligheid en privacy op prijs.”

Klassieke keuken met extra’s

Bij A-Mano proef je van een klassieke brasseriekeuken uit de Frans-Belgische traditie, maar met een zuiderse toets. Op de vaste kaart vind je een mix van salades, pasta’s en lekkere vlees- en visgerechten. Daarnaast is er de seizoenskaart met suggesties en nieuwigheden. Voor ieder wat wils dus. “Onze klanten zweren bij een oerdegelijke, klassieke keuken”, zegt Noella. “Mijn echtgenoot Joost is de chef-kok en hij kijkt terug op een mooi culinair palmares. Zo deed hij ervaring op bij de Karmeliet in Brugge en bij Sir Anthony Van Dijck in Antwerpen. Op die traditie bouwen we voort. Daarbij zorgen we wel voor vernieuwing. Zo vind je hier regelmatig nieuwe suggesties en nieuwe Italiaanse en Portugese wijnen op de kaart. Die selecteren we op kwaliteit en betaalbare prijs. Zo blijf je bij A-Mano nieuwe smaken ontdekken.”

A-Mano

Antwerpsesteenweg 96
2840 Rumst

T. 015 32 33 23

info@a-mano.be
www.a-mano.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels